Brýle Antifar: recenze a tipy pro výběr

Motoristé někdy čelí tomuto problému, když jasné slunce zasahuje do řízení. V této situaci hledí nemusí vždy pomoci. To ztěžuje řízení automobilu. Pak jsou potřeba brýle proti světlometu, které dokonale chrání řidiče před přímým slunečním světlem. Osoba bude zaměřena na silnici, která je nezbytná při řízení.

Jmenování

Ochranné brýle proti oslnění jsou vybaveny polarizačním filtrem pro řidiče. Díky tomu je příslušenství stavovou položkou. Jeho čočky mají různorodou funkci: v horní části je zrcadlový povlak, odráží oslnění, snižuje jas světla a spodní, průhledný, zvyšuje kontrast.

Během dne mohou protisvětla fungovat jako ochrana před sluncem. S nimi se snižuje jas přirozeného světla. Oslnění z hladkých povrchů, například ze zrcadel, skla, vody, je uhaseno v noci a večer, nezpůsobuje podráždění očí. Žádné počasí (mlha, déšť) nebude překážkou pro řízení. Musíte si jen vybrat kvalitní příslušenství.

Rozdíl od běžných brýlí

Antifares se liší od klasických brýlí v následujících ukazatelích:

  1. Barva. Lepší ochranu před slunečním zářením, zejména u filtrů se šedým a hnědým světlem.
  2. Polarizace. Výrobky mají povlak, který chrání před zářením.
  3. Gradientní povlak. Tato vlastnost je důležitá pro automobilové brýle. Horní část objektivu je potažena a spodní část je průhledná, což umožňuje jasný výhled na palubní desku.
  4. Povlak proti poškrábání.
  5. Propustnost světla. Tento ukazatel by měl být od 75%.
  6. Pohodlí. Užitečné bude pouze v případě, že se produkt pohodlně nosí.

Je vhodné zvolit výrobky s úzkým rámem. Díky širokému výhledu může být výhled blokován, což je zvláště nepohodlné při jízdě vysokou rychlostí. Vysoce kvalitní brýle nepoškodí váš zrak. Zařízení by měla těsně přiléhat k hlavě. Některé z nich mají dioptrie potřebné pro osoby se zrakovým postižením..

Struktura objektivu, klady a zápory

Proti světlomety se vyrábějí se skleněnými nebo plastovými čočkami, na které se nanáší polarizační fólie. Výhody první možnosti jsou následující:

  • přítomnost polarizačního filtru mezi vrstvami skla;
  • k poškození filtru dochází pouze při rozbití objektivu;
  • pokud s nimi zacházíte opatrně, budou brýle sloužit neomezeně.

Nevýhody skleněných čoček:

  • křehkost, kvůli níž existuje riziko poškození obličeje, očí;
  • velká hmotnost, takže produkt vyklouzne.

Mezi výhody plastových čoček patří:

  • lehká váha;
  • síla;
  • nízké riziko poškození obličeje, očí;
  • můžete vytvořit tvar s jakýmkoli ohybem.

Druhá charakteristika je zvláště cenná, protože periferní vidění řidiče musí být otevřené. Pak si člověk všimne, že ho předjíždí auto, pohyb chodců na okraji silnice a další předměty. Předejdete tak zranění a konfliktům na silnici..

Nejlepší volbou jsou plastové čočky. Mezi jejich nevýhody patří umístění polarizačního filtru, omezená životnost. Rovněž nejsou odolné vůči abrazivním složkám..

Druhy a vlastnosti

Řidič obvykle potřebuje 2 typy brýlí:

  • antireflexní pro snížení intenzity slunečního světla a oslnění;
  • na výlety večer a v noci i za špatného počasí.

A ve skutečnosti a v jiném případě můžete použít anti-světlomety. Názory svědčí o tom, že červené, oranžové, žluté čočky jsou ideální. Budou mít vynikající viditelnost, protože barvy nepřenášejí modré a fialové spektrální oblasti. Tento princip funguje, když je oslněn protijedoucími světlomety. Oči se namáhají, když je špatná viditelnost v důsledku počasí a jiných podmínek. Čočka musí být průhledná a kontrastní. Musí existovat polarizace.

Tipy pro výběr

Pokud je řidič delší dobu za volantem, jsou jeho oči pod velkým tlakem. To je patrné při sníženém vidění, rozmazání barev. Mlha, déšť a vítr situaci jen zhoršují. Jistý bude řidič, který nemá problémy s viditelností. Je důležité mít každý rok oční vyšetření. Pokud se vyskytnou problémy, musíte poslouchat doporučení lékaře a řídit se jimi.

Je třeba mít na paměti, že brýle pro noční vidění a dioptrické brýle nejsou totéž. Polarizátory jsou zapotřebí, aby řidiči pomohli zotavit se ze zaslepení světlometů. Je nemožné si v nich nechat spálit sítnici. S nimi se zraková ostrost nesnižuje a nezvyšuje. V případě potřeby produkují salony individuální polarizované protisvětla pro noční řízení.

Pokud je vybrána, je možná kontrola polarizace. To vyžaduje několik podobných doplňků a mobilní telefon. Objektivem se musíte podívat na displej nebo objektiv a poté je otočit o 90 stupňů. Obrazovka nebo objektiv budou mít tmavou barvu. Intenzita ztmavení naznačuje účinnou ochranu. Při výběru je třeba se podívat na kvalitu objektivu. Produkty musí mít certifikáty.

Doporučujeme koupit nemrznoucí brýle pro řidiče od renomovaných společností. Z bezpečnostních důvodů je vhodné zvolit plastové čočky. Pokud často musíte jezdit na slunci, musíte upřednostnit příslušenství s UV ochranou..

Recenze nočních brýlí pro řidiče potvrzují, že je nutné je měřit. Je důležité otestovat periferní vidění pomocí příslušenství. Za nejlepší volbu se považují výrobky s úzkými rameny připevněnými k rohu rámu, které by měly být pohodlné, dobře fixované a hypoalergenní. Vyvarujte se nepohodlí v nose a uších. Výrobky s čirými čočkami a antireflexní vrstvou jsou vhodné pro každého.

Podle recenzí mají brýle proti světlometu pro řidiče svou vlastní životnost. Záleží na materiálu. Skleněné doplňky vydrží dlouho. Plasty postupem času ztrácejí polarizační schopnost v důsledku oděru. Respekt k produktu je nezbytný.

Uchovávejte brýle v pouzdře. Chraňte výrobky před pádem na tvrdý povrch. Umístěte brýle s čočkami nahoru. Otřete je čistým ubrouskem. Silně znečištěná místa jsou omyta čistou vodou a mýdlem nebo ošetřena speciálním prostředkem a poté otřena ubrouskem. Rám také vyžaduje respekt. V případě potřeby je lepší vzít produkt do optického salonu. Jaké jsou nejlepší anti-světlomety? Můžete si vybrat z produktů níže uvedených značek. Tyto produkty jsou mezi řidiči žádané.

Matrix Mat-1119c9476t

Tyto brýle mají velké čočky, takže výhled nebude omezen. Každý produkt má originální design. Čočky odříznou modré světlo, které svět zbarví nažloutle. Výsledkem je, že řidič nebude pociťovat nepříjemné pocity z protijedoucích světlometů..

Mezi výhody patří všestrannost a přijatelná cena. Některé brýle jsou dodávány s ochranným proužkem. U brýlí s dioptrií jsou překryvy. V prodeji je mnoho produktů, takže si každý může vybrat model, který mu vyhovuje. Ale při dlouhodobém nošení se mohou objevit nepohodlí..

SP brýle AD009

Brýle splňují všechny moderní požadavky. Výrobek je vybaven žlutooranžovými čočkami z plastu. Zbavují se ultrafialového záření. Produkty jsou efektivnější při špatné viditelnosti.

Brýle jsou cenově dostupné. V sortimentu je mnoho rámečků. Čočky jsou vyrobeny z nárazuvzdorného materiálu. Je to skvělá volba pro řidiče, lovce, rybáře. Sada obsahuje vysoce kvalitní pouzdro. Nevýhody zahrnují nepohodlí, které se může objevit v průběhu času.

„Alice 96AS002“

Jedná se o vysoce kvalitní domácí brýle. Neměli by se nosit dlouho, aby se neobjevily nepohodlí. Dražší zboží nemá takovou nevýhodu. Výrobky absorbují záření v modrém barevném spektru.

Zařízení lze také použít ve špatném počasí. Jejich rám je silný a tenký. Oči se příliš neunaví. Z nedostatků se rozlišuje úplné odstranění oslnění..

CAFA FRANCE C12931Y

Tyto produkty jsou považovány za velmi drahé. Zahrnují vícevrstvé čočky. Obraz s nimi není zkreslený, protože jsou téměř 100% průhledné. Řidiče nebude rušit jasná obloha, světlomety. A kvůli vysoké průhlednosti nedojde k zatemnění.

Příslušenství je vhodné pro nošení v hustém sněhu a mlze. Mezi výhody patří snadné použití v noci, široká škála snímků. Kvalita zboží je špičková. Jejich vzhled je atraktivní.

Autoenjoy Premium S01BM žlutá

Takové brýle jsou ideální nejen pro řidiče automobilu, ale také pro cyklisty. Vývojáři zjednodušili design a učinili jej pohodlným. Proto se nepohodlí neobjevuje ani na dlouhých cestách..

Tyto brýle se obtížně poškozují, protože mají 10vrstvé nárazuvzdorné čočky. Eliminují odlesky a vysoký kontrast v obrazech. Výrobky se prodávají v krytu z mikrovlákna. Mezi výhody patří vynikající antireflexní účinek, schopnost použití za každého počasí. Na výběr je mnoho rámečků.

Možnosti opalovacího krému

Abyste si za jízdy chránili zrak, musíte si vybrat sluneční brýle. Používají se při řízení během dne. Nebezpečné období, kdy slunce oslepuje oči, začíná v 11 hodin a trvá 5-6 hodin. Nepříjemnosti mohou také nastat při západu slunce. Výrobky by proto měly být dobře chráněny před ultrafialovým zářením..

Taková zařízení jsou vyráběna v tmavě hnědých, jantarových, žlutých barvách. Tyto barvy účinně filtrují fialovou složku. Proto bude ochrana proti oslnění dobrá. Musíte si vybrat kvalitní produkt. Pokud jsou brýle označeny UV-400, mají 99-100% ochranu. Při označení UV-380 - pouze 95%. To lze posoudit podle ztmavení čočky. Více paprsků se přenáší přes světlé a méně přes tmavé. Výrobce to uvádí v dokumentaci k produktu..

Každý majitel automobilu potřebuje pro řidiče vysoce kvalitní brýle pro noční vidění. Recenze potvrzují, že je to nezbytné pro bezpečnost vás i ostatních lidí. Je lepší zvolit příslušenství od důvěryhodných značek. Při neustálém používání zařízení budou oči spolehlivě chráněny před negativními vlivy slunce, světlometů a dalších faktorů.

Nejlepší brýle pro řidiče (anti-světlomety)

Každý řidič ví, kolik nebezpečí je plná samotné noční silnice. A když se s tím mísí takový faktor, jako je oslnění světlomety protijedoucích automobilů, pak to není daleko od nehody. Halogenové a xenonové světlomety vyzařují světlo s výkonnou modrou složkou. Polarizované čočky žluté a oranžové barvy, které se používají při výrobě ochranných brýlí pro řidiče, jsou navrženy tak, aby absorbovaly toto záření. Díky protisvětlům se zvyšuje kontrast a jasnost objektů, modrá složka světla se odřízne.

V našem hodnocení - nejlepší výrobci brýlí pro řidiče, populární na ruském trhu.

MístonázevHodnoceníCena
1CAFA FRANCIE10/101990
2SP brýle9,9 / 10960
3Autoenjoy9,8 / 102567
4Matice9,7 / 10900
PětAlice - 969,6 / 10690

CAFA FRANCIE

Pokud je v názvu značky uvedeno slovo Francie, nemusí to vždy znamenat, že výrobce pochází z Francie. V tomto případě je Cafa France ruská společnost, která vyrábí své výrobky v továrně na Tchaj-wanu. Společnost se za to nikdy neskrývá ani se za to nestydí, protože proti světlomety, které vyrábějí, jsou mezi motoristy dobře známé. Polarizované vícevrstvé čočky společnosti Cafa France mají vynikající čistotu, průhlednost, nezkreslují obraz a co je nejdůležitější, skutečně odříznou modrou složku světla, která je škodlivá pro oči. Žluté filtry brýlí proti hlavě nezakrývají již tak temný noční obraz, ale bojují s oslněním o všech deset bodů. Navíc jsou pohodlné pro jízdu za soumraku a v mlze, za deště a sněhu a řidiči dokonce tvrdí, že brýle ulehčují ospalost. Rámy polarizovaných brýlí Cafa France jsou pohodlné, vhodné k dlouhodobému nošení a jejich široký výběr vám umožňuje vybrat si ty nejlepší brýle pro řidiče na jakýkoli typ obličeje.

  • široká škála;
  • opravdu pomáhá při jízdě v noci;
  • vynikající zpracování;
  • silný a spolehlivý rám;
  • moderní design;
  • dostupná cena.
  • ne.

SP brýle

Obchodníci s brýlemi SP tvrdí, že byly vyvinuty pod vedením slavného ruského oftalmologa S.N. Fedorov, takže někdy se tyto brýle pro řidiče nazývají Fedorovovy brýle. Tuto skutečnost nebudeme zpochybňovat, ale skutečnost, že brýle řidiče SPG plní svou funkci dobře, je fakt. To vše díky použití žlutooranžových optických plastových čoček, které zachycují ultrafialové záření, které je škodlivé pro oči, a zejména jeho fialově modrou část, zatímco prochází zbytkem spektra světla. Ve výsledku získáme jasnější obraz, lepší viditelnost objektů v podmínkách špatné viditelnosti, světlo protijedoucích světlometů nás již nebude obtěžovat, což znamená, že naše oči budou méně unavené a noční cesta už nebude vypadat jako živé peklo. Lékaři navíc tvrdí, že buňky očních tkání, zejména ty, které jsou odpovědné za citlivost na světlo, se zotavují rychleji a proces stárnutí se zpomaluje. Je-li tomu tak, nezavazujeme se tvrdit, že s největší pravděpodobností bude na toto téma napsána více než jedna disertační práce, ale skutečnost, že noční brýle SPG výrazně snižují oslnění světlem přicházejících světlometů, chrání naše oči před únavou a výrazně zvyšují kontrast obrazu - to jsou skutečné recenze automobilové nadšence a profesionály.

  • čočky vyrobené z nárazuvzdorného optického plastu;
  • široká škála rámů;
  • vhodné pro rybáře, lovce;
  • slušné zpracování;
  • součástí je odolné pouzdro;
  • nízká cena.
  • při dlouhodobém nošení existují stížnosti na pohodlí.

Autoenjoy

Antireflexní brýle od společnosti Autoenjoy mají dobrý polarizační efekt, protože jsou vybaveny decentními čočkami. Při výrobě brýlí je důležitý každý detail. Ochranné brýle Autoenjoy jsou pohodlné silikonové chrániče a nárazuvzdorné 10vrstvé TPA polarizované termální fúzní čočky, žádné lepidlo, které blokuje odlesky a zvyšuje kontrast obrazu. Značkové pouzdro z mikrovlákna nejen chrání brýle před poškozením, ale slouží také jako ubrousek

utírání čoček. U všech brýlí jsou přísně uvedeny parametry šířky, výšky a vzdálenosti mezi čočkami. Proto je můžete zakoupit v internetovém obchodě, aniž byste je zkoušeli. Sortiment vám umožňuje vybrat si brýle v módních rámech - módní řada, standardní - standardní série a prémiový design - Premium.

  • bezpečnostní polarizované čočky;
  • vynikající účinek proti oslnění;
  • existují modely s výklopnou polarizační čočkou a pomocným rámečkem dioptrií;
  • široká škála rámů;
  • všestrannost - lze použít v oblačném počasí;
  • zpracování.
  • vysoká cena.

Matice

Další nejlépe hodnocený výrobce brýlí pro řidiče, Matrix, využívá optické vědy a ve své řadě anti-světlometů používá částečně a plně polarizované čočky. Brýle Matrix také absorbují to nejnepříjemnější modré světlo, které oslňuje řidiče, procházejí pouze bezpečným žlutým spektrem, které neruší vidění předmětů, a nepříjemnosti z oslnění z protijedoucích světlometů mizí. Vývojář brýlí tvrdí, že je to částečná polarizace, která zvyšuje účinek brýlí, proto je mnoho modelů antifar brýlí částečně polarizováno. Existují modely s ochranným pruhem na čočkách, takzvaná „maska“, i když při použití takového modelu budete muset naklonit hlavu, aby „zachytila“ světlo přicházejících světlometů v zóně tohoto pruhu.

Tyto brýle s ochranným proužkem pomohou vyrovnat se s problémem takzvaného nízkého slunce brzy ráno nebo při večerním západu slunce. Široká škála vám umožní vybrat si nejlepší Matrix anti-světlomety, pokud jde o rám, velikost a cenu.

  • nízká cena;
  • použití zrcadlové masky na horní straně čoček;
  • všestrannost;
  • výběr pro anatomii obličeje:
  • přítomnost překrytí na brýlích s dioptrií.
  • nepohodlí z dlouhodobého nošení;
  • těsné rámy.

Alice - 96

Brýle pro řidiče výrobce Alis-96 jsou také umístěny jako produkt společných aktivit s akademikem Fedorovem. Existuje názor, že se jedná o stejné brýle SP, prodávané pouze pod jinou značkou. Důležité je, že tato možnost rozpočtu pro polarizační brýle má docela dobré recenze od motoristů, kteří tráví spoustu času řízením v noci. Levná, dobře vyrobená skla i dražší brýle konkurence odvádějí dobrou práci se svým primárním úkolem, snižují oslnění světlometů protijedoucích vozidel, filtrují nežádoucí spektrální část a působí relaxačně..

  • levný;
  • lze použít za špatného počasí;
  • odolný, tenký rám;
  • snížit namáhání očí.
  • nepohodlí z dlouhého nošení;
  • ne vždy zvládnou svůj úkol na 100%.

Jaké brýle pro řidiče (anti-světlomety) je lepší koupit?

Fyzikální zákony, konkrétně rozptyl světla, nebyly zrušeny a člověk, aby se vyrovnal s jasným světlem, se přizpůsobil mžourání, ale jeho oči jsou tímto napětím velmi unavené a nemají čas na rychlé zotavení. Při řízení v noci nemusí tyto okamžiky stačit a oslepený řidič je vystaven vysokému riziku nehody. A noční řízení už není potěšením, ale spíše mukou.

Antireflexní brýle opravdu pomáhají, jen si musíte vybrat brýle s vysoce kvalitními polarizovanými čočkami, určitě žlutými nebo oranžovými. Neměli byste kupovat brýle s kategorií stmívání větší než 2, nejlépe 0 nebo 1. Pak bude přenos dobrého spektra světla vysoký.

Další... sklo nebo plast? Není ani zdaleka skutečností, že čočka z minerálního skla je lepší než plastová. Moderní plastové čočky jsou velmi odolné proti poškrábání a lze je snadno nanášet pomocí polarizačních vrstev. Brýle s plastovými čočkami jsou mnohem lehčí než jejich skleněné protějšky a při rozbití se plast nerozbije na malé úlomky a neublíží vám.

Rám je více o osobních preferencích pro pohodlí a vizuální vzhled, ale existuje doporučení, aby chrámy brýlí byly tenké, aby nedošlo k omezení našeho periferního vidění. Velmi zajímavé jsou flexibilní rámy (flex-systém), které lze ohýbat v libovolném úhlu. Tyto brýle lze pohodlně nosit s jakýmkoli typem obličeje..

Úspěšné nakupování a svědomití kolegové na cestách!

Recenze brýle antifares

ale jaké nafig zařízení. Vezměte si dvě polarizační brýle, čočky nasaďte kolmo, jednu na druhou. Pokud nepropouštějí světlo v místě překrytí, znamená to polarizaci.

Abyste takovou otázku nepoložili, musíte se rozhodnout - ruší oslnění nebo nezasahuje? Polarizační odstraní přesně oslnění - z mokrého asfaltu, z kaluží, ze skla a lesklých částí vozidel.

Jak jsem pochopil najednou, v žádném případě byste si neměli kupovat brýle s jakýmkoli odstínem modré.

Vědecky neodpovím, ale obecný význam je ten, že sítnice vyhoří.

S brýlemi musíte zacházet správně. Brýle jsou jako berle. V extrémních případech potřeba a lépe bez nich. A pak prodejci z optických salonů již prodávají brýle novorozencům, říkají, že konečně chrání. Jak žili bez nich?.

Osobně vidím dva typy brýlí, které stojí za to mít v autě:
- Velmi jasné slunce v očích nebo jasné slunce po dešti (pipeta zaslepuje oslněním od kaluží a mokré silnice), což znamená, že potřebujeme buď zatemňující nebo zatemňovací polarizační brýle.

- Noční stopa - žluté brýle, očima zřetelně měkčí, ale osobně si tím moc netrpím. Mimochodem, v nočním městě je to v nich jaksi horší, oči jsou měkčí a mozek se uvolňuje a ztrácí ostražitost.))) Je také dobré používat žluté brýle ve velmi zamračených dnech. Díky nim je obraz kontrastnější a nálada lepší. To není vtip, jak bylo uvedeno výše - řídíte jako za jasného slunečného dne. Jedinou nevýhodou je obtížné vnímání barev.

Je tedy lepší nenechat se unést barevnými brýlemi! A pamatujte, že brýle jsou jen „berle“ ve velmi vzácných případech.

Příslušenství Aliexpress Zbrusu nové brýle pro noční řízení s antireflexní úpravou Sluneční brýle Vision bezpečnost řidiče - recenze

Levná anti-světlomety.

Objednal jsem si brýle na aliexpress, jen ze zvědavosti. Myslel jsem, že nepřijdou, a pokud ano, byly by plastové nebo rozbité (protože jejich cena byla něco kolem 150-200 rublů). Nečekaně pro mě, měsíc po objednání, přišly brýle. Jak jsem byl překvapen, když jsem otevřel balíček a našel celé skutečné brýle, navíc v normální kvalitě!

Mnul jsem si ruce v očekávání nadcházejících nočních výletů a oslavoval jsem si představu, jak překvapeně majitelé blížících se aut vybavených „oslnivým“ pseudo-xenonem neuvidí můj obličej vrásčitý oslepením. Ve skutečnosti se všechno ukázalo trochu jinak. Setkání samozřejmě nebyla tak oslepující, nemusel jsem mžourat - brýle fungovaly; ale paprsek světla z blížícího se pruhu, žlutý v barvě brýlí, se stále šířil v očích a dezorientoval se ve vesmíru. Plného potlačení světla (zejména od horlivých pseudo-xenonistů) nebylo nikdy dosaženo. Ale oči se méně namáhají a v noci jsou chyby na silnici viditelnější, což je velmi příjemné.

Recenze brýle antifares

Ježek »Čt, 3. prosince 2009, 19:49

Byl jsem mučen, abych řídil ve tmě. Všechno září, oslňuje. Možná, že oči nejsou moc dobré. Dozvěděl jsem se o brýlích řidiče, světlometech. Se žlutými brýlemi.

Možná je někdo použil. Podělte se o své zkušenosti. Stojí za to koupit nebo jsou to všechno kecy.

  • Odpovědět s citací

MikleG »Čt, 3. prosince 2009, 21:41

  • Odpovědět s citací

stat »Čt, 3. prosince 2009, 23:00

  • Odpovědět s citací

Alex_V »Pá, 4. prosince 2009, 9:09

  • Odpovědět s citací

Mihrey v pátek 4. prosince 2009 v 9:55

  • Odpovědět s citací

D'ok »Pá, 4. prosince 2009, 11:37 hod

  • Odpovědět s citací

Dunkan »Pá, 4. prosince 2009, 11:42 hod

  • Odpovědět s citací

Lyuban »Pá, 4. prosince 2009, 11:44

  • Odpovědět s citací

fedor »Pá, 4. prosince 2009, 12:23

  • Odpovědět s citací

Jenko pá 4. prosince 2009 12:30

  • Odpovědět s citací

ailcat »So, 5. prosince 2009, 19:55

Hledejte brýle s polarizovanými čočkami. Nakrajnyak dokáže brousit sklo z polarizačních filtrů pro fotografické objektivy s velkým průměrem.
Věda dosud nevynalezla jiný způsob, jak snížit oslnění ze zdroje světla umístěného před vědou (snad s výjimkou „obecného osvětlení“ - které, když na něj silně zatlačím, napodobuji rozsvícením světla „navigátora“ spolujezdce. Má však smysl použít takovou metodu pouze u vzácných blížících se lidí, s ve skutečnosti to nezachrání tok).

P.S. Žluté brýle atd. - rozvodové výhonky (dobře, nemají takový účinek).
Ale brýle s polarizovanými čočkami, zbarvené žlutě (aby vypadaly jako přísavka) - to může být pravda, a pravděpodobně jsou to ty z hlíz, které zde řekly, že pomáhají.

  • Odpovědět s citací

Juttner »So, 5. prosince 2009, 20:15

  • Odpovědět s citací

Alex133 "Ne, 6. prosince 2009, 13:34

  • Odpovědět s citací

ailcat »Ne, 6. prosince 2009, 15:00

Jsi jen filmový speciál v Imax 3D (promiň).

Ve skutečnosti, pokud jste měli v sovětských dobách trochu rádi fotografii, znali byste mechanismus fungování polarizačního filtru. Pokusím se vysvětlit ve vztahu k světlometům blížícího se vozu:
Hlavní příčina: Světlá skvrna od protijedoucích světlometů vás oslepí a zdá se, že je toto místo poměrně velké. A oslepuje jen proto, že je stokrát jasnější než pozadí (lidské oko se adaptuje na jasné světlo za zlomek sekundy - ale trvá až 3-5 sekund, než se oko přizpůsobí zpět do tmy, což je oslepující efekt).
Polarizační filtr v tomto případě funguje trochu jinak než v Imaxu - v tomto případě nefunguje téměř žádný vedlejší účinek. Jmenovitě - nuance, která je velmi dobře rozptýlena na výstupu filtru, pro pozorovatele - téměř úplně odříznuta, nepolarizované světlo na ni dopadá i pod mírným úhlem. Takto bojují proti oslnění chromovaných a leštěných částí na fotografiích a to také umožňuje oku „snížit“ jas místa (protože se při vnímání výrazně zmenší při zachování svítivosti jednotkové oblasti). I když tedy v okamžiku pohledu na světlomety oslnění přetrvává (na rozdíl od běžných tmavých brýlí se polarizovaný jas téměř nesnižuje), reverzní adaptace na tmu nastává velmi rychle - za zlomek sekundy

  • Odpovědět s citací

Ježek »Ne, 6. prosince 2009, 19:49

10 nejlepších antifar brýlí pro řidiče

Funkce v hodnocení

1CAFA FRANCIENejlepší kvalita
2Sluneční pohonVysoká spolehlivost
3Velká cestaSnižte únavu
4MATICENejlepší poměr ceny a kvality
PětSP BRÝLEVelký výběr modelů
6CRISLIReflexní pruhované brýle
7BABILONDobrá kvalita za dostupnou cenu
8TajemstvíNejoblíbenější
devětHD VisionLze použít s dioptrickými brýlemi
desetChytré zobrazeníNejlepší cena

Bezpečnost jízdy závisí na velkém počtu faktorů. Na to má vliv vše: od technického stavu vozu a zkušeností řidiče až po kvalitu dopravního značení a povětrnostní podmínky. Ale jedním z nejdůležitějších bodů je viditelnost. Řidič musí jasně vidět a rozumět tomu, co se kolem něj děje. Změna počasí je samozřejmě nereálná, ale můžete se jí přizpůsobit. Pro tyto účely můžete použít různá osvětlovací zařízení a speciální brýle pro řidiče..

„Proti světlomety“ - a to si většina lidí představí, když uslyší frázi „brýle pro řidiče“. Jedná se o brýle se žlutými nebo oranžovými skly, které se doporučují nosit za oblačného počasí nebo v noci. Zvyšují kontrast, snižují jas protijedoucích světlometů. Pokud si nechcete koupit několik brýlí pro různé podmínky, stojí za to zůstat na brýlích proti hlavě. V rámci tohoto článku nebudeme uvažovat o konkrétních modelech brýlí, ale o populárních výrobcích, kteří vyrábějí vysoce kvalitní brýle pro řidiče, které vám maximálně zajistí řízení..

Top 10 nejlepších výrobců antifarových brýlí

10 Chytré zobrazení

Odlesky od slunce a ultrafialové paprsky způsobují namáhání zraku řidiče a poranění sítnice. Brýle značky Smart View jsou navrženy s ohledem na všechna nebezpečí a potřeby trati. Díky vysoce kvalitním objektivům s vysokým rozlišením nezkreslují barvy ani nezhoršují váš výhled. Snižuje odlesky z mokrého asfaltu a slunce a umožňuje nadšencům automobilů užívat si řízení.

Produkty společnosti se vyznačují stylovým moderním designem a trvanlivostí. Jsou odolné, snižují namáhání očí, eliminují ospalost a únavu a zvyšují účinnost. Mohou bezpečně cestovat na dlouhé vzdálenosti a nebojí se o bezpečnost všech cestujících v autě..

9 HD Vision

Anti-světlomety jsou nutností pro každého řidiče. Vytvářejí jasný obraz silnice odstraněním oslnění pouličními světly a slunečním světlem. Pečlivě promyšlený rám chrání oblast bočního vidění a umožňuje použití HD Vision ve spojení s brýlemi pro korekci zraku. Díky jejich použití vidí automobilový nadšenec sytější barvy, zlepšuje noční viditelnost a barevné podání, vyhlazuje kontrast.

I v těch nejslunnějších dnech brýle účinně chrání sítnici před ultrafialovým zářením a maximálně zachovávají vidění. Jsou obzvláště užitečné při sněžení, když je obtížné rozlišit i velké objekty. Plast očních čoček je mnohem bezpečnější, blokuje oslnění a rozptyluje UV paprsky. Modely HD Vision jsou pravidelně testovány a získávají ty nejpozitivnější recenze zákazníků.

8 Tajemství

Brýle pomáhají zvládat špatnou viditelnost v dešti, jasném slunečním světle, husté mlze a sněhu. Účinně odrážejí světlo velkého počtu světlometů na silnici a umožňují řidiči vidět jasný a ostrý obraz silnice. Dvojitá filtrační fólie polarizovaných brýlí poskytuje pohodlí očí a zabraňuje dočasnému oslnění. Povlak AR kompenzuje nedostatečné osvětlení za soumraku, deštivého a mlhavého počasí.

Výrobce se stará nejen o moderní design, ale také o slušnou kvalitu svých produktů pro motoristy. Mystery anti-světlomety jsou nejlepší v soutěži. Dnes jsou nejoblíbenější a mají mnoho úprav..

7 BABILON

Čínský výrobce brýlí pro řidiče částečně potvrzuje stereotypy o výrobcích vyráběných ve Střední říši. Všechny modely mají cenovou značku rozpočtu a poměrně dobrou kvalitu. Je třeba poznamenat, že v základní konfiguraci, kterou mnozí prodejci nabízejí za 750-1000 rublů, neexistuje žádný případ a čisticí hadřík. Pokud chcete tyto „dopy“, budete muset zaplatit asi 1,5 tisíce rublů.

Samotné brýle jsou kovové, vyrobené ve sportovním stylu. Rám a paže jsou masivní, ale vzhledem k tomu, že čočky jdou daleko do strany, nezpůsobuje to při řízení velké nepohodlí. Bohužel neexistují žádné informace o materiálu, ze kterého jsou čočky vyrobeny. V závislosti na modelu mohou být zcela žluté nebo s reflexními vložkami nahoře. Všimněte si přítomnosti polarizačního povlaku na všech brýlích výrobce.

6 CRISLI

Výrobce levných brýlí z Itálie. Společnost se zabývá výrobou jak jednoduchých slunečních brýlí, tak specializovaných brýlí pro řidiče. Druhé se liší v ceně kolem 1000 rublů. Tvar brýlí je tradiční, existují modely ve stylu letců. Rám a chrámy jsou tenké, což znamená, že nebudou blokovat výhled. Čočky jsou skleněné, což, jak jsme zjistili, není při nehodě příliš bezpečné. Povrchová úprava čočky od světle až po tmavě žlutou, v závislosti na modelu. Součástí produktu je reflexní proužek v horní části čoček. Pokud vás ve tmě oslní blížící se auto, stačí sklonit hlavu dolů, aby váš pohled prošel tímto pruhem. Pohodlné a originální řešení.

Všechny brýle jsou dodávány s polotvrdým pouzdrem se zámkem na zip. Chrání brýle dobře a nikdy se sám neotevře, ale nebude fungovat, když z nich brýle rychle vytáhnete, a ještě více na cestách. Z tohoto minusu. Hodnocení zákazníků jsou zcela pozitivní, při každodenním nošení neexistují žádné vážné stížnosti na produkt.

5 SP BRÝLE

Druhý řádek zaujímá společnost s největším hodnocením po lídru v nabídce antifar brýle pro řidiče. Klasický, sportovní, bez okrajů, pro jízdu na ostrém slunci a za špatných světelných podmínek. Můžete si vybrat model pro jakékoli podmínky a pro každý vkus. Cena je v průměru o něco vyšší než u výše uvedených konkurentů. Za tyto peníze kupující obdrží samotné brýle vynikající kvality, čisticí hadřík a tvrdé pouzdro. Nic jedinečného, ​​ale nic víc se nevyžaduje.

Rám a chrámy mohou být vyrobeny z plastu, kovu nebo z kombinace obou. Objektivy jsou vždy plastové, nárazuvzdorné je oficiálně deklarováno. Barva se velmi liší od modelu: tmavá pro denní, žlutá pro noční. Samozřejmostí je UV filtr, antireflexní vrstva.

4 MATICE

Od málo známých se přesouvá k poměrně populárním výrobcům. Matrix je doporučován velkým počtem odborníků a běžných automobilových nadšenců. I přes výrobu v Číně je těžké najít chybu v kvalitě zpracování - materiály jsou dobré, sestavené s vysokou kvalitou, plní svůj úkol na 100%. Designových možností není mnoho, ale většina řidičů si najde model podle svých představ - zde najdete klasické modely s tenkými chrámy, piloty a stylové moderní rámečky. Materiál: plast nebo kov. Objektivy jsou ve všech případech plastové, což má pozitivní vliv na bezpečnost. Mají žlutý filtr různé intenzity. Je přítomen polarizační filtr. Některé modely mají navíc v horní části objektivu reflexní pásek podobný těm, které jsme již viděli od předchozích účastníků. Zde však prakticky nevyniká vzhledem. A konečně, o ceně - to je obvyklých 1000 rublů.

3 Grand Voyage

Polarizované brýle od Grand Voyage účinně snižují oslnění pro bezpečnější zážitek z jízdy. Chrání před pronikáním ultrafialového záření o 100% a vytvářejí jasnou viditelnost na silnici i při velkém počtu osvětlených světlometů. Vysoká kvalita antifarových brýlí snižuje ospalost a únavu na nejdelších cestách a překvapuje kupující přijatelnými náklady. Během jejich používání se výrazně zlepšuje viditelnost a řidič může neustále sledovat silnici a mít plnou kontrolu nad situací..

Brýle se nebojí soumraku a mlhy. Lepší viditelnost potvrzují spokojení uživatelé. Plastové čočky mají protišokové vlastnosti a chrání sítnici před škodlivými účinky. Grand Voyage je největší řada brýlí pro řidiče na světě s nejlepším příslušenstvím.

2 Sun Drive

Již 40 let japonská značka potěší zákazníky spolehlivostí a kvalitou slunečních brýlí pro řidiče. Po smrti zakladatele značky neztratila společnost sílu a nadále plní své standardy. Při výrobě brýlí se používají inovativní technologie a profesionální vybavení.

Každý řidič ocení kvalitu a spolehlivost produktů Sun Drive. Všechny rámy mají jedinečný design a jsou považovány za bezchybné mezi konkurenty. Používá se při tvorbě: mincovní stříbro, nerezová ocel, japonské acetátové vlákno, titan. Společnost věnuje velkou pozornost pohodlí produktů a vyrábí ty nejlepší světlomety. Široká škála vám umožňuje vybrat si nejvhodnější model polarizovaných brýlí.

1 CAFA FRANCIE

Cafa France je nejoblíbenějším výrobcem brýlí pro řidiče. Název napovídá, že společnost sídlí ve Francii, ale ve skutečnosti jde o ruskou společnost, jejíž produkty jsou vyráběny na Tchaj-wanu. Trpí tím kvalita? Ani kapka. To může potvrdit obrovské množství automobilových nadšenců a profesionálních řidičů..

Výběr tvarů těla a materiálů je neuvěřitelný. V tuto chvíli nikdo nemůže konkurovat tak velkému sortimentu. Objektivy mohou být jednoduše tónované nebo se žlutým filtrem. Všechny modely jsou potaženy polarizačním filtrem, který snižuje nežádoucí odrazy. Materiál čočky je bezpečný plast. Všimněte si, že brýle společnosti mají nejmenší zkreslení, zabraňují dvojitým předmětům, maximalizují kontrast.

Co jsou to světlomety a které je lepší vybrat?

Dobrá viditelnost je nezbytná pro bezpečnou jízdu. Oslnění, soumrak, mlha, sněžení a další nepříznivé podmínky brání řidiči v normálním vidění, což může vést k nehodě. S brýlemi proti blesku můžete chránit oči před jasným světlem a zlepšit kvalitu obrazu. Zjistíme, jak fungují a které je lepší zvolit.

V tomto článku

  • Chraňte běžné sluneční brýle před jasným světlem?
  • Nejlepší polarizované brýle pro řidiče
  • Fotochromatické brýle pro řízení
  • Brýle Antifar - co jsou zač?
  • Proč jsou potřeba světlomety?
  • Nejlepší antireflexní brýle
  • Jak se starat o řidičské brýle?

Okamžitě je třeba poznamenat, že neexistují žádné univerzální brýle, které lze použít k řízení za všech situací a za každého počasí. Pro ochranu před oslněním se používá optika s polarizačním povlakem. V noci jsou zapotřebí čočky, které odrážejí světlo ze světlometů a luceren. To znamená, že v ideálním případě je lepší mít více párů optických produktů..

Zjistíme, jak se liší různé typy brýlových čoček pro řidiče a jak si vybrat kvalitní brýle se všemi potřebnými funkcemi.

Chraňte běžné sluneční brýle před jasným světlem?

Ne všechny brýle s tmavými skly jsou sluneční brýle. Přítomnost tónovaného skla navíc nezaručuje ochranu před oslněním, světlomety a lucernami. Pokud optika není vybavena UV filtry, může dokonce ublížit osobě. Za jasného slunce takové brýle zvyšují namáhání očí a zvyšují propustnost světla. Existuje riziko popálení rohovky, které může vést k poškození zraku.

Při nákupu jakýchkoli slunečních brýlí se musíte ujistit, že blokují UV paprsky. Rámeček by měl být označen. Kupte optiku s označením „UV400“ nebo „UV380“. Uhasí ultrafialové světlo téměř o 100%. Je třeba mít na paměti, že jeho zablokování vás vždy neochrání před oslněním. Kromě toho jsou taková skla nepoužitelná v podmínkách nedostatečné viditelnosti, tj. Za soumraku, mlhy, sněžení atd. V prvním případě jsou vyžadovány polarizační čočky, ve druhém anti-světlomety.

Nejlepší polarizované brýle pro řidiče

Polarizované brýle chrání nejen před ultrafialovým zářením. Mají speciální povlak, který zabraňuje oslnění. Dokážete si představit následující situaci na silnici. Řidič jede ve dne ve velmi jasném slunci. Částečně se tohoto problému zbavíme díky speciálnímu hledí a malé tmavé desce procházející podél horní části čelního skla. Asfalt, zejména po dešti, však také odráží sluneční paprsky. Z tohoto důvodu dochází k oslnění. I když jsou oči chráněny před přímým slunečním zářením, jsou citlivé na odrazy od silnice. Silně ovlivňují kvalitu vidění a následně i bezpečnost provozu..

Světlo se skládá ze dvou typů paprsků - svislého a vodorovného. První jsou užitečné. Umožňují nám vidět svět kolem nás v celé jeho rozmanitosti. Oslnění je horizontální paprsky škodlivé pro oči. Zvyšují na ně zatížení, oslepují řidiče a brání jim v úplné orientaci v prostoru. Osoba musí přimhouřit oči, což vede ke zúžení výhledu. Může také způsobit dopravní nehody..

Polarizační vrstva na brýlích odráží vodorovné paprsky světla. Chrání tak řidiče před oslněním. Tmavá barva brýlí, obvykle šedá, černá nebo hnědá, snižuje intenzitu svislých paprsků. Ultrafialové filtry blokují ultrafialové světlo. Ve dne, za jasného počasí a po dešti jsou polarizační brýle optimální ochrannou optikou pro majitele automobilů.

Nejlepší polarizované brýlové čočky jsou k dispozici pod značkami Shimano Diaflash, Salmo Sport, Daiwa Outblaze, Aqua, Balzer. Při nákupu proveďte několik testů. Nasaďte si brýle a podívejte se na velké sklo, jako jsou dveře. Neměli byste v tom vidět svůj odraz. Objektivy můžete zkontrolovat také pomocí obrazovky LCD. Musíte se na něj podívat přes sklo. Obraz by měl ztmavnout. V kvalitních brýlích tohoto typu je možné vidět i řidiče v protijedoucím voze.

Polarizované čočky mohou být vybaveny dioptrií. Jsou vyráběny na zakázku a nejsou levné. Ale jakákoli optika s polarizačním efektem je drahá věc. Pokud vám jsou tyto brýle nabídnuty za velmi nízkou cenu, jsou s největší pravděpodobností falešné..

Fotochromatické brýle pro řízení

Objektivy s fotochromatickou povrchovou úpravou jsou schopné měnit úroveň propustnosti světla. V jasném světle ztmavnou a při jeho nepřítomnosti se promění v obyčejné průhledné sklo. Takové brýle mohou používat i řidiči. Některé modely však reagují nejen na světlo, ale také na teplotu. Díky tomu mohou ztmavit nebo zesvětlit bez potřeby interiéru vozu. Dnes se funkční brýle vyrábějí s polarizačními a fotochromatickými povlaky. Za slunečného počasí chrání před jasným sluncem a oslněním a za oblačného počasí zvyšují propustnost světla a zlepšují kvalitu obrazu. Nejznámějším modelem takové optiky je DriveWear se zelenožlutým sklem. Poskytují maximální pohodlí při jízdě za různých povětrnostních podmínek.

Brýle Antifar - co jsou zač?

Dnes jsou velmi žádané takzvané anti-světlomety, což jsou brýle se žlutými skly. Lze je nosit kdykoli během dne, protože tlumí světlo a snižují namáhání očí. Ale podle tohoto indikátoru jsou horší než optika s polarizací. Antireflexní brýle se nejlépe nosí v noci i za jiných podmínek špatné viditelnosti.

Tento typ optických produktů má následující výhody:

  • zvyšuje kontrast obrazu;
  • zabraňuje rychlé únavě očí;
  • dobře chrání před světlomety a lucernami.

Proč jsou potřeba světlomety?

Žlutá barva antifarových brýlí odráží modré spektrum paprsků. Ve tmě je nejškodlivější. Pojďme trochu hlouběji do anatomie. Sítnice obsahuje fotoreceptory - čípky a tyčinky. První, které jsou modré, zelené a červené, pomáhají rozlišovat barvy. Druhá, tedy tyčinky, vnímá pouze bílé spektrum a má větší citlivost než kužele.

Při nedostatečném osvětlení je množství světelných paprsků, které vstupují do očí, výrazně sníženo. Šišky odpovědné za vnímání barev dočasně přestanou fungovat. Ale tyčinky jsou spojeny s prací, které poskytují vidění za soumraku. V tomto případě tělo potřebuje nějaký čas, aby se přizpůsobilo temnotě. Tento proces se nazývá „temná adaptace“. Tyčinky obsahují velké množství rhodopsinu, pigmentu, který se ve světle rozpadá. Ve tmě se naopak vzpamatuje.

Díky obnovení hladiny rhodopsinu v prutech se zvyšuje ostrost vidění za soumraku. Čím více se tento pigment uvolňuje, tím citlivější jsou oči na světlo. Během dne se úplně rozpadá. Pokud se najednou ocitneme v úplné temnotě, nic nevidíme. Musíme dát rhodopsinu čas na zotavení. Co se stane, když je řidič ve tmě oslepen světlomety protijedoucího vozu? Jak je nyní jasné, za soumraku se pigment mnohem zvětší. Jasné světlo vede k jeho prudkému rozpadu.

Obnova je samozřejmě rychlá, za miliontinu sekundy. Při jízdě ve tmě však může jasné světlo, které pronikne do vašich očí, i na velmi krátkou dobu, vést k vážným následkům. Pravidla silničního provozu naznačují, že pokud jsou světlomety protijedoucího vozidla zaslepeny, doporučuje se řidiči rozsvítit výstražná světla, zpomalit a zastavit bez změny jízdního pruhu.

Světlomety představují modrou část spektra, která přispívá k rychlému rozpadu rhodopisanu. Žlutá barva antifarových brýlí tuto barvu odráží a brání snížení ostrosti vidění za soumraku.

Nejlepší antireflexní brýle

Dobré brýle tohoto typu se vyrábějí pod značkami CAFA FRANCE, Sun Drive, MATRIX, CRISLI. Podobná optika je také v sortimentu známé společnosti Polaroid. Který model byste si měli vybrat? Záleží na vašich finančních možnostech. Vysoce kvalitní značková optika je poměrně drahá, zvláště pokud je určena také ke korekci vidění, to znamená, že je vybavena optickým výkonem. Bezpečnost jízdy však závisí na tom, takže úspora v tomto případě je iracionální..

Vyberte si rámy, které jsou pohodlné a nebudou vám sklouzávat z obličeje. Čočky pro řidiče musí být plastové. Jsou méně traumatizující, protože se nerozbijí. Nakupujte světlomety ve specializovaných prodejnách.

Jak se starat o řidičské brýle?

Jsou drahé, ale při pečlivé péči vám dobré optické výrobky budou sloužit mnoho let. Je vhodné zvolit takovou optiku s vrstvou odolnou proti nárazu. Chrání sklo před poškrábáním. Brýle by měly být uloženy ve speciálním pouzdře. K otření čoček použijte spreje a ubrousky z mikrovláken, které nezanechávají stopy.

Existuje použití pro antifar brýle pro řidiče

Z důvodu bezpečnosti jízdy musí mít řidič dobrý výhled. Je ale těžké na silnicích v noci nebo za nepříznivého počasí něco dobře vidět. Zde přicházejí na pomoc protisvětla, která mohou obraz částečně polarizovat. Silnice v nich vypadá v jasnějších barvách a jas obrazu je několikrát zvýšen. S pomocí antifar brýlí budete mít dobrou viditelnost kdykoli během roku nebo dne.

Jaké jsou vlastnosti světlometů se žlutými skly?

Hlavní vlastnosti těchto brýlí:

  • nedovolte, aby ultrafialové paprsky nepříznivě ovlivňovaly vidění;
  • zvýšit jas obrazu přes brýle v noci;
  • snížit jas oslnění a sněhu;
  • snížit jas světlometů z protijedoucích vozidel;
  • bude dobrá viditelnost za deště, sněhu, soumraku a v noci;
  • zmírnit namáhání očí.

Světlomety často oslepují řidiče a oči je třeba chránit před možným zatížením. Princip ochrany těchto brýlí je poměrně jednoduchý. Žluté čočky slouží jako optické filtry, takže nebezpečné spektrum vyzařovaného světla neovlivňuje oči. S největší pravděpodobností jste již viděli reklamu na tento produkt pod jiným názvem - antireflexní skla. Tyto brýle jsou však vhodnější pro řidiče, kteří často musí řídit v noci..

Jak si vybrat brýle

Ber své brýle vážně. Dobré a rychle se pohybující výrobky se často padělají. To se také stává u protisvětlometů. Problém padělků spočívá ve zkreslení obrazu. To může vést k ještě většímu namáhání očí. Také vůbec nechrání oči před ultrafialovými paprsky. Většina požadovaných funkcí se jednoduše neprovádí. Je lepší koupit antifarové brýle, drahé, ale vysoce kvalitní. V opačném případě můžete mít opačný účinek a poškodit si oči..

Samotné brýle jsou vyrobeny z plastu. Materiál pro výrobu by neměl být pro vaši pokožku toxický. Pro čočky je nejlepší optický plast. Sklo je mnohem těžší a plast není v žádném případě horší ve vlastnostech. Při drobných nehodách se mohou skleněné čočky rozbít a způsobit trvalé poškození očí. Proto řidiči nemohou používat brýle se skleněnými čočkami.

Velkou výhodou těchto brýlí je, že se neomezují pouze na řidiče. Mnoho vlastností bude těžit z těchto vlastností čoček. Lze je také použít k neustálému nošení, protože nijak neovlivňují zrak. A pokud máte zhoršené vidění, můžete si vyrobit dioptrie na míru proti světlometům. Na závěr můžeme říci, že protisvětla jsou na silnicích velmi užitečná věc. Zvláště v noci a za špatného počasí.

Antifara brýle - cena a recenze nočních brýlí pro řidiče

Antireflexní brýle jsou mezi motoristy stále populárnější. Zabraňují únavě očí během dlouhého cestování a zlepšují viditelnost kdykoli během dne. Jsou antireflexní brýle opravdu tak dobré, jak říkají recenze a jak si vybrat nejvhodnější a nejužitečnější?

  • Antifar princip
  • Jak si vybrat brýle pro noční jízdu
  • Kvalita objektivu
    • Správné uložení
    • NEJLEPŠÍ antifarové noční brýle:

Antifar princip

Hlavní a speciální vlastností antifar brýlí pro řidiče je zvýšení kontrastu obrazu. Jinými slovy, jejich nasazením začne člověk vidět lépe. Ve volném prodeji jsou světlomety různých barev - hnědá, žlutá, modrá, zelená a dokonce i červená.

Žluté čočky změkčují i ​​světlo xenonových autožárovek a obecně zlepšují viditelnost, zejména v dešti a mlze. Mají však nejen výhody, ale i nevýhody - žluté čočky narušují vnímání barev a je obtížné řídit v noci, protože světlo pouličních lamp a xenonové světlo bude vypadat nazelenalé.

Pro cestující v noci jsou ideální brýle s hnědým povlakem. Umožňuje vám vidět barvy co nejpřirozeněji bez zkreslení. Kromě toho anti-světlomety s hnědými skly dobře tlumí oslnění světlomety protijedoucích vozidel a obecně zvyšují kontrast.

V každém případě je nesprávné radit určité barvě objektivu, protože se jedná o funkci individuálního vnímání a volbu každého řidiče osobně.

Jak si vybrat brýle pro noční jízdu

Anti-světlomety se vybírají podle individuálních jízdních podmínek a osobních preferencí. Řidiči často tráví čas na silnici v noci nebo večer, což vyžaduje pro řidiče speciální protisvětla. Je třeba si uvědomit, že vlastnosti brýlí jsou vybrány pro řízení v preferovanou denní dobu. Univerzální model je vhodný pro slunečný den, za soumraku a pro noční dobu. Hlavní věcí, kterou je třeba věnovat pozornost při výběru antifarových brýlí, je polarizace brýlí, protože na ní závisí stupeň stínění spektra oranžovým zářením.

Polarizace reguluje odrazy a oslnění od ostatních vozidel, čelního skla a mokrého asfaltu. Polarizační čočky zabraňují popáleninám sítnice a pomáhají řidiči rychleji se zotavit z oslepení a oslnění z protijedoucího světla.

Na rozdíl od všech mýtů, bohužel, anti-světlomety nezvyšují oči a nijak neovlivňují ostrost zraku. Ano, antireflexní čočky odstraňují zbytečný hluk a pomáhají řidiči soustředit se na silnici, ale bohužel nepřidávají dioptrie. V optických salonech si můžete individuálně objednat brýle proti oslnění kombinované s dioptrií.

Jak zkontrolovat polarizaci produktu při nákupu? Budete potřebovat běžný mobilní telefon. Prostřednictvím jednoho objektivu se musíte podívat na zapnutou obrazovku telefonu a poté otočit brýle o 90 stupňů. Čím tmavší bude displej, tím silnější bude polarizace a tím lepší kvalita zakoupeného produktu.

Jakým kritériím byste měli věnovat pozornost při výběru antifar? Prováděcí materiál. Navzdory skutečnosti, že všechny reklamy říkají o výhodách a kvalitě skleněných čoček, měli byste si z bezpečnostních důvodů zvolit polymerní nebo plastové antifardy. Faktem je, že v případě nárazu nebo nehody mohou skleněné brýle zranit obličej řidiče.

Kvalita objektivu

Co byste měli hledat při nákupu antifar:

  1. Certifikát kvality.
  2. Propustnost světla.
  3. Barva čočky.

Při nákupu si nezapomeňte vyžádat certifikát kvality produktu. Pokud to finanční situace umožňuje, stojí za to se rozhodnout pro protisvětla již prověřených známých značek. Vysoký stupeň ochrany před ultrafialovým zářením pomůže udržet zdraví sítnice za slunečných dnů, takže musíte zvolit maximální ochranu. Brýle musí mít 100% nálepku.

Propustnost světla. Nejméně 75% by měla být úroveň propustnosti světla v brýlích pro lepší viditelnost v noci. Reflexní paprsky z povrchů, které brání sítnici ve správném vnímání obrazu, neprocházejí čočkami s polarizačním účinkem. Různé druhy rušení nejsou ani vnímány, takže se oko stává pohodlným.

Barva čočky. Jako nejpohodlnější pro oči rozlišují oftalmologové oranžovou, žlutou a červenou barvu, zejména ve tmě. Objektivy s těmito barvami zostřují obrysy objektů a snižují jas světlometů protijedoucích vozidel. Existují modely, ve kterých je možné měnit čočky v závislosti na denní době, povětrnostních podmínkách a případně změnách vnímání.

Správné uložení

Brýle nesmíte házet na tvrdý povrch, musíte je dávat pouze s rozptylovými skly, aby se nepoškrábaly. Doporučujeme ukládat a přenášet ve speciálním pouzdře a vždy s sebou mít kousek látky z mikrovlákna.

NEJLEPŠÍ antifarové noční brýle:

  1. Cara Francie.
  2. SP brýle.
  3. Autoenjoy.
  4. Matice.
  5. Alice-96.

Cara Francie

Cena 1990 rublů (model Cara France C12931Y).

Při pohledu na název značky si možná myslíte, že výrobcem je Francie. Ve skutečnosti je výrobcem ruská společnost, která kontroluje výrobu svých produktů na Tchaj-wanu. Navzdory této skutečnosti vyrábějí brýle společnosti některé z nejkvalitnějších antifarád v Rusku a každý to ví, jméno výrobce je známé svou svědomitostí a kvalitou.

Společnost Cara France po sérii testů začala vyrábět výrobky s vícevrstvými polarizačními čočkami, které nezkreslují obraz, mají vysokou průhlednost a čistotu obrazu a stírají modrou složku světla, která je pro oči nejškodlivější. Brýle dokonale bojují proti protijedoucímu oslňujícímu světlu, aniž by ztmavily noční obraz, udržují ostrost v mlhavém nebo deštivém počasí a podle některých recenzí řidičů dokonce ulevují ospalosti.

Až donedávna jsem nechtěl kupovat anti-světlomety, protože jsem naivně věřil, že to bylo další plýtvání penězi. Nakonec mi moje žena dala jejich dárek a já ji miloval ještě víc. Nyní můžu volně řídit za soumraku a světlo přicházejících světlometů mi nebije do očí a moje oči se opravdu méně unavují.

SP brýle

Cena 960 rublů (009).

Populární brýle získaly název „Fedorovskie“, protože podle obchodníků byly vyvinuty pod dohledem uznávaného oftalmologa. Jízda proti světlometům v 10 bodech z 10 plní všechny funkce nezbytné pro tyto brýle. Výrobci používají pohodlné žlutooranžové plastové čočky, které odstraňují modrofialovou část ultrafialového záření a neovlivňují zbytek barevného spektra. Brýle proti světlometům zajišťují jasnější obraz kdykoli během dne nebo v noci a chrání oči řidiče před únavou.

Vyzkoušel jsem mnoho antifar světel různých barev a značek. Přečetl jsem si jednu recenzi a usadil se na společnosti. Cena a kvalita mě velmi potěšila, dobrý analog brýlí s cenou asi 5 tisíc rublů. Řízení je nyní čistá radost.

Autoenjoy

Cena 2570 rublů (Premium S 01 bm žlutá).

Palmovou větev v žebříčku výroby antireflexních brýlí s nejlepším polarizačním efektem právem zaujímá značka Autoenjoy. U produktu této společnosti je vše promyšleno do nejmenších detailů: nárazuvzdorné desetivrstvé polarizační čočky, silikonové chrániče a perfektní blokování oslnění a kontrast. Výrobce zohlednil také způsob skladování brýlí - při nákupu dostane řidič značkové pouzdro z mikrovlákna, které bude také kombinovat utírání objektivu..

Dobrou zprávou je, že anti-světlomety jsou k dispozici nejen v „mužské“ verzi, ale také v „ženské“ verzi. Jízda v noci již není děsivá, světlo z blížícího se xenonu již neruší oči. Cena trochu kousne, ale jsem šťastný a jsem si jistý, že nic neohrožuje mé oči.