Recenze po operaci katarakty

Jakákoli operace pro většinu lidí je velkým stresem a úzkostí. Aby bylo možné rozhodnout o chirurgickém zákroku, zejména před očima (zejména u katarakty, kdy nic nebolí, a zraku, i když špatného, ​​ale je), je třeba pacienta na tuto událost psychicky připravit.

Zároveň bych chtěl znát recenze lidí, kteří již podstoupili odstranění zakalené čočky: jejich pocity z operace (bolí to), dojmy z nainstalované umělé čočky atd. Přestože je operace katarakty běžná (dnes nejoblíbenější možností je ultrazvuková fakoemulzifikace), není vždy možné mluvit osobně s přáteli a získat jejich názor. Nejdostupnějším zdrojem recenzí pacientů po operaci katarakty je dnes internet, který představuje různé typy recenzí: textové a video materiály.

Pro vaše pohodlí jsme na této stránce shromáždili několik video recenzí lidí z různých zemí (Rusko, Ukrajina a další, protože náš web je mezinárodní) a měst. Vytvoříte tak ucelenější dojem z nadcházející operace a případně si vyberete kliniku.

Důraz je kladen na videomateriály jako nejspolehlivější textové recenze mohou zveřejňovat samotné oftalmologické kliniky, aby si vytvořily pozitivní pověst a reklamu.

Recenze číslo 1

Jmenuji se Lyubov. Před třemi dny jsem podstoupil operaci a viděl jsem vše v jiné barvě a vynikající kvalitě. Tři dny jsou jako pohádka: zpočátku to bylo nudné, ale pak se barvy změnily. Moje oči se stále více a víc dívaly na světlo. Teď umím číst dobře: na blízko i na dálku. Velmi dobré zacházení, velmi dobře organizované. Operace proběhla v příznivém prostředí, lékař je klidný, vše říká, co dělat. Doporučuji vám, abyste se nenamáhali: nejnegativnější věcí je, že se sami namáháte, bojíte se, že něco bude špatné, bude to bolet. Ale je to v pořádku, je to v pořádku. Jsem velmi vděčný všem zaměstnancům, moc děkuji.

Recenze číslo 2

Klinika: KGKOB „Centrum pro mikrochirurgii očí“

Lékař: Khomenko Tatiana Borisovna

Jmenuji se Kaptyukhov Evgeniy Petrovich, město - Kyjev.

Okamžitě otázka: „Kdo vás bude řídit, pokud, nedej bože, ztratíte zrak?“ Pro mě byla tato otázka jako studená sprcha. Proto chci krátce vyprávět příběh, abyste neopakovali mé chyby..

Strávil jsem většinu svého života v brýlích a byl jsem krátkozraký. V posledních letech své pracovní činnosti a poté strávil spoustu času u počítače a jeho vize se začala prudce zhoršovat. Obrátil se k místnímu oftalmologovi, začal vnášet kapky do očí, ale ne pravidelně: vidění se stále zhoršovalo.

Šel jsem do polikliniky v Centru pro mikrochirurgii očí, dostal jsem se ke skvělému lékaři - specialistovi na glaukom, kandidátovi lékařských věd Olze Nikolaevně Palekha. Začal jsem pravidelně pohřbívat oční kapky, které mi byly předepsány, ale bohužel jsem toho dlouho neměl dost: moje vidění nadále klesalo.

Olga Nikolaevna navrhla, abych provedl operaci levého oka, ale odmítl jsem: v kruhu bylo spousta negativních recenzí a bál jsem se, že ztratím to, co mám.

A když jsem v březnu tohoto roku přišel k Olze Nikolaevně na vyšetření, zeptala se mě čelně: „Kdo tě bude řídit, když oslepneš? Máte 3% levé oko a 50% pravé oko. “ A okamžitě jsem požádal o doporučení k operaci.

Dostal jsem se tedy k vedoucímu oddělení č. 7 Centra mikrochirurgie oka, kandidátce lékařských věd Tatyaně Borisovně Khomenko, doktorce nejvyšší kategorie, navíc studentce a stoupenci profesora Jurije Nikolajeviče Kondratenka, známého u nás i v zahraničí.

Vysvětlili mi to jednoduše a jasně: nejprve musíte zachránit pravé oko a pak - bojovat za levé. Tatyana Borisovna osobně provedla operace obou očí. Zajímavé je, že před první operací se mě zeptala: „Chcete zůstat krátkozraký nebo být prozíravý?“.

Abych byl upřímný, 50 let jsem byl tak unavený z brýlí, že jsem se rozhodl změnit svou vizuální orientaci a vybral si druhou. 3 měsíce po operaci mám pravé oko jedno, tj. sto procent. Když jsem měl brýle, vidím mnohem lépe než dříve..

Teď pracuji u počítače, přišívám knoflíky, čtu. Ale samozřejmě s brýlemi, jako všichni dalekozrakí lidé.

Bohužel dosud nebylo možné obnovit levé oko, ale periferní vidění bylo zachováno. A pak jsem si uvědomil, že pooperační, takzvané rehabilitační období je velmi důležité. Zde mi skvělý odborník, kandidát lékařských věd Artem Aleksandrovič Salyukov, hodně pomáhal krok za krokem. Jeho pozorný přístup, řekl bych „péče“, mi pomohl pomalu, ale jistě obnovit vidění mého pravého oka na 100%.

Nyní chápu, proč existuje tolik negativních recenzí: operace k odstranění katarakty může být úspěšná, ale pokud nebudete dodržovat léčebný režim doporučený lékaři, pak se veškeré úsilí chirurgů sníží na nulu a zrak se začne znovu zhoršovat, ale mnohem rychleji. Zůstává vinu na sebe, ale je lepší vinit z toho lékaře..

Přátelé, nepřivádějte oči do kritického stavu, jako jsem to udělal já. Pokud se váš zrak náhle začne zhoršovat, okamžitě kontaktujte nejlepší odborníky, které znáte velmi dobře. opatruj se!

Recenze číslo 3

Video recenze pacienta 2 hodiny po operaci výměny oční čočky fakoemulzifikací s implantací multifokulární IOL (nitrooční čočky). Pocity - bolelo to, cítil se dotek, jak podstoupil operaci a jak hodnotí své vidění po operaci.

Recenze číslo 4

Máme pacienta, který podstoupil operaci k výměně oční čočky.

- Řekněte mi, když jste podstoupili operaci katarakty, jaká byla nejlepší věc ve vašem životě poté, co jste byli v rukou akademika Avetisova?

- 29. září jsem byl na operaci. Před tím jsem netušil, že dobře vidíte. Jsem teď tak šťastná, že ti to nemohu říct!

Nejprve vidím všechno.

Zadruhé jsem najednou viděl úplně jiné barvy: všechno je jasné, všechno je nějak krásné. Toto je obecně nějaký druh pohádky!

Recenze číslo 5

Chci poděkovat OK-Centru za úžasný, laskavý a čestný přístup, za profesionální práci, zejména za moji vizi. A myslím, že všichni ostatní lidé, s nimiž jsem mluvil, jsou velmi šťastní.

Osobně jsem šťastný: můžu chodit - nebát se, pracovat bez brýlí. Přišel jsem sem domů, protože jsou tak dobročinní, čestní a dobří, všichni jsou milí. OK-Center a žádný jiný!

Recenze číslo 6

Jmenuji se Svetlana Petrovna a je mi 69 let. Na základě recenzí jsem se obrátil na kliniku a začal hledat, kde by pro mě bylo lepší podstoupit operaci k odstranění očního katarakty.

Byl jsem uznán jako šedý zákal a ten nejúplnější: senilní, nukleární. A chtěl jsem podstoupit operaci, abych se v životě cítil pohodlně.

Podíval jsem se na recenze pacientů, kteří provedli výměnu čočky a nainstalovali umělou čočku.

Obrátil jsem se na administrátory, zavolali mi a doporučili operativního operativního chirurga a já jsem za ním přišel na schůzku.

Lékař se se mnou setkal normálně, konzultoval mě, operace fakoemulzifikace s implantací IOL byla předepsána poměrně rychle: bylo to právě včera.

Operace proběhla dobře: navzdory tomu, že jsem byl velký zbabělec a bál jsem se, během operace jsem nepocítil bolest. Všechno šlo pohodlně, poté jsem trochu ležel na oddělení, po kterém mě pustili domů, nemusel jsem zůstat.

Lékař - Dmitrij Fyodorovič Pokrovskij: vynikající lékař, citlivý chirurg, pozorný k pacientům. Cítíte péči o sebe, nejen procházíte, jako na běžícím pásu, ale ke každému laskavý a starostlivý přístup, a na celé klinice: od dívek na recepci až po operujícího lékaře.

Jsem oční klinice velmi vděčný, nyní se připravuji na operaci druhého oka. poděkovat.

Pamatovat si! Šedý zákal je léčen pouze chirurgicky, pomocí očních kapek, různých pomůcek a vitamínů pro oči, alternativních metod léčby atd. je to možné pouze v počátečních stádiích a to nezastaví nemoc, ale pouze zpomalí její progresi, což někdy vede k rozvoji závažných komplikací. Neváhejte navštívit lékaře!

Operace katarakty a implantace umělých čoček - přehled

Fakoemulzifikace katarakty s implantací IOL (nitrooční čočky)! Jak účinná je prevence katarakty? Jak se připravit na operaci? Jak probíhá proces? Jaké jsou možné komplikace? A jaká jsou omezení po operaci?! Je to všechno nutné.

Obecně se uznává, že katarakta je onemocněním výhradně pro starší lidi. Bohužel tomu tak není. Mnoho nemocí se v naší době stalo „mladšími“. Problémy se zrakem se tedy stávají spoustou mladších pacientů. Kromě toho může být katarakta vrozená i získaná. Komplikace po operaci, traumatu, záření - to vše může vést k zakalení čočky, které se běžně říká obecný termín - katarakta!

Oční katarakta je onemocnění, které postihuje čočku v oku a jeho pouzdro, v důsledku čehož začíná zakalit a vidění tedy odchází, až do úplné slepoty.

To mě také ovlivnilo. Ve věku 47 let jsem měl plnou kyticu očních chorob. Vysoký stupeň krátkozrakosti (myopie), komplikace po operaci keratotomie, astigmatismus, opacita sklivce a začínající katarakta!

Samozřejmě jsem prošel všemi fázemi konzervativní léčby. Vitamíny na oči, kapky a gely. Někteří nepracovali vůbec, jiní pomáhali bezvýznamně a spíše pracovali na úrovni pohodlí v oku samotném (zvlhčené, zmírněné podráždění atd.). Ale samotné vidění se zhoršovalo a zhoršovalo. Svět postupně mizel. Mlha zhoustla a „překrývající“ se s krátkozrakostí a astigmatismem mě téměř oslepila. Brýle tady nepomohou. Koneckonců, tato mlha je uvnitř oka!

Všechny populární léky na prevenci katarakty NEPOUŽÍVEJTE! Pamatujte si to jednou provždy! Možná jednoho dne přijdou s kouzelnou pilulkou nebo kapkami. Ale v tuto chvíli netrápte oči a nezapojujte se do „nesmyslů“ - existuje pouze jedna léčba katarakty - chirurgický zákrok a nahrazení zakalené čočky umělým analogem.

Zpoždění a pokusy o „léčbu“ a „prevenci“ katarakty jsou jednoduše promarněným časem a rizikem úplné ztráty zraku.

Takže bylo rozhodnuto! Operaci se stejně nelze vyhnout, tak jaké je zpoždění?! Čekali, až šedý zákal „dospěje“, aby jej odstranili. S rozvojem moderních technologií to není nutné. Naopak, včasné odstranění katarakty předchází mnoha komplikacím a usnadňuje samotný proces. Operace se provádí pomocí ultrazvuku a nazývá se fakoemulzifikace katarakty.

Tento název má operaci s ultrazvukem, během níž je odstraněna nefunkční zakalená čočka, jak říkají odborníci, je emulgována pomocí ultrazvuku a je nahrazena implantátem - nitrooční umělou čočkou, zkráceně - IOL.

V rámci přípravy na operaci je nutné složit řadu testů a provést jednoduché hygienické postupy. Vyšetření zahrnuje dodání lékařem předepsaných testů (obvykle standardní sada, typická pro všechny chirurgické zákroky), kardiogram, rentgen dutin, návštěvy zubaře. Snaží se vyloučit možnost jakékoli infekce. Doporučuje se také po určitou dobu před operací dodržovat dietu, která omezuje příjem těžkého jídla a alkoholu. Nekouřím, ale lidé, kteří kouří, by se měli kouření zdržet. V den operace se osprchujte, umyjte si vlasy, obličej a nepoužívejte žádnou kosmetiku. Jezte nejpozději 4 hodiny před operací.

Bezprostředně před operací ošetřuje sestra pokožku kolem oka a oko vštípí roztoky určenými k dilataci zornice, snížení nitroočního tlaku a riziku infekce.

Hlava je pokryta sterilní fólií, je ponechán otvor pouze pro operované oko, do oka je zaveden dilatátor a operace začíná. Fakoemulzifikace katarakty se provádí v lokální anestézii (kapky v očích), teoreticky osoba během operace nepociťuje bolest. Píšou o tom a mluví o nich všude. Nevím, jak kdokoli, ale bylo mi to divoce nepříjemné. Nebolí to, ne! Ale buď jsem se bál, nebo jsem velmi citlivý, ale těch 20-30 minut operace, no, nemohu to nazvat příjemným. Cítil jsem tlak nástrojů na oční bulvě, já takový blázen viděl dost videa na odstranění katarakty Věděl jsem, co mi dělají, a měl jsem o tom jasnou představu. Chápete, že to nepřidávalo pohodlí. )

Současně jsem nepřestal vnitřně obdivovat úspěchy moderní vědy a možnost vrátit člověku ztracený zrak. A naděje na to mě po celou dobu podporovala. „Kdyby to pomohlo - jsem připraven vydržet a projít si to alespoň 20krát!“ - zaťala čelisti, řekla si.

  • Vytvoření přístupu k čočce vytvořením mikrořezu.
  • Drcení zakalené čočky ultrazvukem na emulzi a její odstranění venku.
  • Implantace umělé čočky (IOL) v místě vyjmuté.

Po operaci se na oko přilepí ochranný obvaz a pacient je propuštěn domů. Můžete jíst, můžete trochu chodit, ale je lepší odpočívat v posteli. Doporučuje se nespát na boku operovaného oka a na břiše. Následujícího dne vyšetření lékařem, test zraku a písemné doporučení.

Během dvou týdnů se u pacienta mohou objevit příznaky jako: fotofobie; vzhled tmavých skvrn v oku; nepříjemné křeče v očích; kolísání zaměření zraku; vodnaté nebo suché oči; únava, touha spát, jen zavři oči.

Během tohoto období je nutné kapat doporučené kapky, aby nedošlo k infekci a dodržovat předepsaný režim:

  • vyhnout se fyzické námaze a náhlým pohybům;
  • neohýbejte se;
  • vyvarujte se vniknutí vody do očí;
  • odmítnout návštěvu sauny;
  • neaplikujte make-up:
  • nepijte alkohol;
  • omezit vizuální stres;
  • spát v ochranném obvazu a ne na boku operovaného oka.

Po 7 dnech kontrolní vyšetření očním lékařem. Předpokládá se, že úplné uzdravení nastane po 1-3 měsících. V tuto chvíli uplynuly 2 týdny po operaci a jak vidíte, už mohu napsat recenzi bez jakéhokoli zvláštního vizuálního stresu a nepohodlí.

Nepohodlí se v mém případě projevuje jinak. Kvůli řadě komplikací jsem nemohl instalovat multifokální čočku, která mi umožňuje vidět stejně dobře na všechny vzdálenosti, blízké i vzdálené. Musel jsem nainstalovat monofokální, tj. Ten, který se zaměřuje pouze na velkou vzdálenost. Více podrobností vám řeknu v recenzi nainstalovaného objektivu.

Podle toho tedy dobře vidím jen do dálky a pro blízké akce potřebuji brýle, stejně jako u lidí trpících dalekozrakostí. To je pro mě neobvyklé, protože celý život jsem viděl ty nejmenší detaily, viděl jsem vzorek na prstenu. Moje relativně jasné vidění nyní začíná asi na 40–50 cm. Ale schopnost mít dobré vidění vše ospravedlňuje. Dobře, samozřejmě, trochu to přehánám. V mém případě stejně nebude možné dosáhnout 100% vidění, ale pro člověka, který měl jen 10% vidění, je i 40-50% již obrovský pokrok!

Samozřejmě existují omezení:

sinusitida v akutním stadiu, přítomnost plaků v dutinách umožňuje zánět v očích; jiná oční onemocnění - otázka možnosti operace v této situaci zůstává na uvážení chirurga, který léčí kataraktu; infekční záněty očí, konjunktivitida - znemožňují operaci, dokud nebudou vyléčeny; oční onkologie - s tím není operace vůbec přípustná, protože chirurgický zákrok může přispět k rozvoji nádoru; trpěl během šesti měsíců před datem operace, cévní mozková příhoda, mikrokrok nebo infarkt; duševní onemocnění a neurologie, včetně epilepsie - reakce na světlo během odstraňování katarakty u těchto pacientů nelze předvídat; věk do 20 let - o možnosti chirurgického zákroku rozhodne chirurg, který zákrok provede.

Cena operace ultrazvukové fakoemulzifikace se skládá ze dvou složek:

- náklady na samotnou operaci (práce chirurga)

Podle povinného zdravotního pojištění je operace katarakty bezplatná. Nejlevnější a nejméně vhodný pro pacienty, kteří očekávají zlepšení kvality zraku, je čočka také zdarma. Pokud se chci zásobit skutečně kvalitní IOL, která splňuje mé požadavky, budu si ji muset zvlášť zaplatit. Vzhledem k tomu, že náklady na tyto čočky mají tendenci být téměř nekonečné. Dělám si samozřejmě srandu, ale například cena mého objektivu je téměř 50 tisíc. Zároveň je nutné jej správně změřit a vypočítat..

Výsledkem je, co máme? Cena práce na různých klinikách se pohybuje od 20 do 30 tisíc rublů. (Nebudu brát jako příklad špičkové kliniky a světoznámé lékaře!)

Zbytek ceny jsou náklady na objektiv. Jaké jsou tedy úspory? 20 tisíc za práci na pozadí celkových nákladů je poměrně malé a získání „bezplatné“ služby na našich bezplatných klinikách je velkým rizikem. Proto má smysl zvolit si kliniku a lékaře již přímo „pro sebe“ a vaše očekávání a schopnosti.

Pro mě je to značné množství, zejména proto, že mám před sebou ještě operaci druhého oka. Ale co by mohlo být cennější než vidění a zdraví obecně?! Hlavní věc je, že všechno funguje, všechno funguje! Co vám také upřímně přeji! být zdravý!

Jmenuji se Yelena!

Děkuji za váš zájem o mé recenze !! Vždy jsem rád, že vás vidím na mé stránce!

Stížnosti po operaci katarakty

Yandex vyhledávání
Jdi na stránku.

Dobrý den. Máma (65) podstoupila operaci šedého zákalu 14. března.
V současné době má stížnosti: Senzace skvrny (filmu) v koutku oka během dne. Ráno, když se oko probudí, je matné, zdá se, že to projde po 5 minutách.

Chtěl jsem navštívit oftalmologa na klinice, říká, že zbytky čočky vycházejí, nemůže nic dělat. Minulý týden jsem šel k operačnímu chirurgovi, řekl jí, že po operaci uběhlo málo času a on nemohl nic říct.

Otázka:
1. Jak normální je tento stav po operaci a jak dlouho bude trvat?
2. Jsem zmaten frází „Zbytky čočky jsou vyvolány.“ Prostřednictvím toho, co vyšli, tam byl proveden 2mm laserový řez. Ano, a to už jsou 3 týdny, jako by měla mít veškerá horlivost.

Fórum zahradníků Vaše zahrada

Internetový klub Vaše zahrada je komunita lidí, kteří se vášnivě věnují pěstování zahradních rostlin.

Operace výměny čočky

Operace výměny čočky

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Re: Výměna čočky chirurgie

  • Citát
  • Citát

Pokud se věk blíží 60 let, nebude to mít s největší pravděpodobností žádné důsledky..
Můj manžel podstoupil operaci výměny čočky velmi brzy, ve 41 letech. Ve Višnevského nemocnici. Samotná operace není komplikovaná, všechno proběhlo dobře. Pouze lékař zapomněl varovat, že umělá čočka je také protéza se všemi následnými následky, že nemůžete zvedat závaží, běhat, skákat atd., Že si musíte chránit oči. A manžel dovednosti byl vždy zapojen do sportu. 41 let - mladý muž. Pokračoval ve svém běžném životě. Po 6 letech se sítnice v jednom z očí vzdálila (((((Již ve Fedorovsku bylo řečeno, že umělá čočka vytváří nadměrný tlak v oku pod napětím, takže táhla sítnici)) (Výsledkem bylo, že za poslední rok bylo 7 operací a pouze 8% vidění v pravém oku (((Podařilo se nám chytit levého, stačilo pouze laserové ošetření. Prozatím. Jak to bude dál, není známo.

Můj manžel prošel několika nemocnicemi, ale nakonec přišel do Fedorovova centra. Nikde není takové vybavení jako tam. A s lékařem - jaké štěstí.

Recenze oční chirurgie katarakty

Uživatelé fóra, pomoc!
Kde někdo může podstoupit operaci šedého zákalu, nejlépe ne drahou ?
Je žádoucí mít recenze lékařů, kteří budou operováni? Hlava se točí.


diagnóza:
pravé oko
Senilní jaderná katarakta, nezralá

levé oko
Počáteční senilní katarakta

Dva roky byli léčeni kapkami a pak řekli, že operace je nevyhnutelná.

Přidáno po 23 hodinách 33 minutách 22 sekundách:

Prosím řekni mi
Na MNTK mi po absolvování vyšetření a absolvování všech testů nemohou říct přesnou částku operace, lékařka, která mě bude operovat, řekla, že po operaci vystaví fakturu

Zhruba nazval částku 76 tun, a pokud později řeknou za sto

Žádám členy fóra, aby to řekli lékaři.

4. 4. 2017 ve 22:03# 1
vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Přidáno: Čt 26. ledna 2012 17:09 Záhlaví zprávy: Zpětná vazba k:
recenze o:

* Kashnikov Vladimir Vasilievich.

* Pichikova Natalia Alekseevna.

Měl jsem rád oba lékaře. Čekám na váš názor, vážení uživatelé fóra!
Hned na IRTC řeknu, že jsem zmatený obrovským přílivem lidí a třídenní hospitalizací.

Všechny barvy světa jsou ve vašich očích!

Přidáno po 1 dni 2 hodin 36 minut 7 sekund:

Hlasovali dva lidé, odhlaste se. Jaká byla operace. Byly nějaké komplikace? Tedy alespoň v hp. Nemáš zač.

vrátit se na začátek Anika09
Postgraduální student Sibmama

Na webu od 1. 5. 2011
Příspěvky: 4452
V denících: 26
Poloha: Zatulinka
Karta č. 006970

Zveřejněno: Pá 27. ledna, 2012 22:26
Moje babička operovala kataraktu v regionu, za placené služby a cena byla příjemnější. Udělali jsme to velmi dobře, rychle. Ona je šťastná

vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Zveřejněno: Čt 16. února 2012 16:03
Dívky!
Stejnou operaci provedli na IRTC u Natalya Alekseevna Pichikova, nevyměnili si.
Ovládněte druhé oko, půjdu k ní také.

Díky Natalii Alekseevně!

vrátit se na začátek Agrippina Syroezhkina
Profesor

Na webu od 18.03.10
Příspěvky: 6164
V denících: 133
Poloha: Novosibirsk, metro Zolotaya Niva
Karta č. 019250

Zveřejněno: St 22. února 2012 11:13
„Logika“, ty LS.

vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Zveřejněno: St 14. března 2012 13:54
Agrippina Syroezhkina
Ona odpověděla. S Bohem!

vrátit se na začátek Patriciya
Školní roky

Na webu od 12.04.10
Příspěvky: 1281
V denících: 7
Místo: Matryoshkin Dvor

Zveřejněno: Čt 15. března, 2012 17:26
„Logika“, ahoj. Můžete mi prosím říct, jak dopadla cena? Udělám to také, nevím, kam jít. A obecně, jak tato operace probíhá? Je přítomna anestezie (místní nebo obecná)?
vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Zveřejněno: St 21. března 2012 12:35
Patriciya
Anestezie byla prováděna lokálně, operace byla poměrně rychlá, nebyly žádné komplikace
Operaci provedla Pichikova Natalya Alekseevna. Za co jí velmi děkuji!
Rehabilitace trvala jen tři dny.

Za cenu mohu říci, že je lepší koupit americký objektiv za 75 tisíc. to prakticky není cítit, a když se zakoření a úplně zapomenout na operaci. Ale je třeba si to zvlášť objednat.

Nechte si je otestovat. Není to tak drahé 1500r.
Ale okamžitě vám řeknou, co a jak a pokud je operace požadována, nabídnou všechny možné možnosti, pokud si pamatuji, nejlevnější byl 42 000 ruských čoček.

Budete muset jít na recepci a říct, že jste na vyšetření, zaplatit pokladní a počkat v hale, když zavoláte na své číslo. Pak jděte do mikrojemné kanceláře, která vám byla uvedena, a začněte podstoupit vyšetření. Vše o všem vám zabere asi 3 hodiny. Ale stojí to za to!
Před podporou předepíší testy, ale raději je proveďte na své klinice, jinak budou muset projít celý blok k dalšímu pluku, aby stáli v řadě, obecně se mnou otřásli.

Vyšetření bude trvat měsíc, pak bude opět nutné projít si vše na novém.
Hodně štěstí!

Přidáno po 1 minutě 15 sekundách:

Tam můžete také pracovat s kvótou, ale nevím, co je co.

vrátit se na začátek Kceniy - H
Školka

Na webu od 02.05.12
Příspěvky: 23

Zveřejněno: so 5. května, 2012 17:36
Příjem provádí Puzyrevsky K.G., buď operuje sám, nebo posílá nejlepšímu specialistovi, pokud se rozhodnete, pomůžu vám s ním sjednat schůzku.

vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Zveřejněno: pondělí 7. května, 2012 16:35
Kceniy - H

vrátit se na začátek Namodralý
Akademik

Na webu od 07.09.07
Příspěvky: 13068
Místo: Novosibirsk

Zveřejněno: Úterý 22. května 2012, 13:38
Moje máma právě podstoupila operaci na MNTK (komplikovaná katarakta). Doktorka Betke A.V., pravděpodobně 30 let. Ležel jsem tam týden, dal si do obou očí americkou čočku a zaplatil 72 000 rublů za celou operaci a ubytování. Jeden objektiv skutečně stojí 8 tisíc rublů, zbytek je za práci, ruský stojí 2 tisíce.Zkouška na MNCT stála 2 000 rublů.

Zeptala se, proč si nevybrala Excimer, řekla, že na MNTK každý den sledovali, kapali kapky, dávali injekce, ten člověk byl neustále pod dohledem. A v Excimeru, i když levnější, nelžou, podstoupili operaci a za hodinu můžete jít domů.

Naposledy upravil Blueyed 24. května 2012 10:19, celkem upraveno 2krát

vrátit se na začátek Patriciya
Školní roky

Na webu od 12.04.10
Příspěvky: 1281
V denících: 7
Místo: Matryoshkin Dvor

Zveřejněno: Úterý 22. května 2012, 13:54
Blueyed, děkuji za odpověď v tomto vlákně. Prozatím shromažďuji informace. Takovou operaci také potřebuji, šetřím peníze. Pokud je to možné, zjistěte prosím jméno lékaře, který operoval.
vrátit se na začátek Namodralý
Akademik

Na webu od 07.09.07
Příspěvky: 13068
Místo: Novosibirsk

Zveřejněno: Úterý 22. května 2012, 14:19
Patriciya napsal:
Blueyed, děkuji za odpověď v tomto vlákně. Prozatím shromažďuji informace. Takovou operaci také potřebuji, šetřím peníze. Pokud je to možné, zjistěte prosím jméno lékaře, který operoval.

Zeptám se, jestli ho moje matka měla opravdu ráda, takový relativně mladý muž. Poprvé se s ním setkala (za 2 000 rublů), měla ho velmi ráda a rozhodla se, že k němu půjde jen. Obecně tam byla potěšena ze všeho - ze životních podmínek, jídla, postoje, vybavení atd. a tak dále.

vrátit se na začátek Patriciya
Školní roky

Na webu od 12.04.10
Příspěvky: 1281
V denících: 7
Místo: Matryoshkin Dvor

Zveřejněno: Út 22. května 2012 14:23
Modravý, byl jsem na vyšetřování loni v létě, takže jsem dostal takového lékaře - je to prostě hrozné, neodpověděl na více než jednu z mých otázek, ale o operaci - všechno pojmenoval a jen o tom mluvil. Nechystám se k němu na operaci.
vrátit se na začátek "Logika"
Mateřská školka

Na webu od 14.01.09
Příspěvky: 354

Zveřejněno: St 23. května 2012 10:39
Namodralý
Páni, udělal jsem jedno oko pro tuto částku, brzy plánuji druhé.

A odkud pochází tato informace, že objektiv stojí 8 tun, můžete si jej objednat sami?

Přidáno po 1 minutě 3 sekundách:

Patriciya
Jejich ceny jsou tedy všechny uvedeny v ceníku pod sklem na každém stole, odpověděly mi na všechny otázky

Recenze oční chirurgie katarakty

Řekl jsem, co jsem viděl osobně a na vlastní oči, mluvili také se ženou na oddělení, nasadili jí volnou čočku, o den později ji začali urgentně opakovat, nasadili několik stehů (to jí řekl lékař), po 4 měsících. řekl stehy střílet. Něco se pokazilo.
Ze 6 lidí na oddělení měli 4 podstupující operaci s volným objektivem modřiny pod očima (nezajímalo mě, zda mají stehy nebo ne).
Dva lidé, včetně mé matky, která koupila čočky, neměli žádné modřiny.

Před operací, když jsme vybrali čočku, lékař řekl všechny metody a parametry operací a čoček.
Dovezené prošly defektem a samy se rozvinuly.
A co ruské čočky zdarma (tvrdé nebo měkké), o tom jsme nemluvili, protože jsme původně plánovali placené čočky.

Ale podle kvóty máte 3 měsíce. čekání na tento objektiv zdarma. Zaplaceno - operace je naplánována okamžitě.

Po výměně objektivu

Před 8 měsíci mi byla diagnostikována: „počáteční katarakta související s věkem, komplexní hyperopický astigmatismus v obou očích“ a obě čočky byly vyměněny, přičemž byly provedeny 2 identické operace s intervalem 1 týden pod názvem: mikrokoaxiální (2,2 mm) fotoemulgace na levé / pravé oko s implantací IOL TFNT00, síla objektivu 21,5 (AcrySof IQ PanOptix).
Všech 8 měsíců Trpím proto vidění je matné, levé oko, jako by mě přimhouřilo a obtěžovalo. O slíbeném „pohodlném vidění bez brýlí“ se ani nemluví. Vize vpravo 1,25, vlevo 0,8-0,9. Doktor mě nadále sleduje a tvrdí, že operace byla provedena perfektně a já si na ni, stejně jako, odmítám zvykat.
Když jsem požádal o výpis z anamnézy, abych získal radu od jiných lékařů, můj lékař vysvětlil, že došlo k chybě a byla nainstalována nesprávná čočka, a můj špatný zrak ze skutečnosti, že dříve dostupná nová čočka nebyla odstraněna, zůstal astigmatismus a zkreslil mé vidění.
Nabízí dvě řešení: 1. Proveďte laserovou korekci astigmatismu na levém oku (pomocí umělé čočky). 2. Proveďte druhou operaci s instalací multifokální torické čočky.
Opravdu, opravdu žádám o nezávislý názor na to, co dělat dál. S čím souhlasit? Jaká jsou rizika? Poděkovat. Anna.

Věk: 58

Chronická onemocnění: Malá hypertenze, spinální kýla, alergie

Ve službě AskDoctor je k dispozici online konzultace s oftalmologem ohledně jakéhokoli problému, který se vás týká. Lékařští odborníci poskytují konzultace nepřetržitě a zdarma. Zeptejte se a hned dostanete odpověď!

Jaké čočky jsou nejlepší pro kataraktu

Čočka je nejdůležitějším prvkem optického systému oka. Ve skutečnosti je to druh čočky, která láme světelné paprsky a zaostřuje obraz na sítnici. Pro vysoce kvalitní vidění objektů musí být čočka průhledná a elastická. Stárnutí těla negativně ovlivňuje stav optické čočky. Zakalený objektiv je třeba vyměnit.

Někteří věří, že katarakta musí na operaci „dozrát“. Odborníci však tuto mylnou představu vyvracejí a zaručují, že s léčbou je třeba začít, jakmile se objeví první příznaky nemoci. Implantaci lze provést ve stádiu nezralého katarakty. Bylo prokázáno, že včasná léčba dosahuje nejlepších výsledků!

Nelze však předvídat období „zrání“ katarakty. Zakalení zadní stěny čočky se může rychle vyvinout během několika měsíců nebo po dlouhou dobu, počítáno na roky. Váš lékař vám řekne nejlepší čas na operaci. Nejčastěji je však předepsáno, když se objeví rozmazané, rozmazané vidění, rozmazané nebo rozdělené obrazy a když se změní vnímání barev..

Zákernost nemoci spočívá ve skutečnosti, že klinické příznaky se mohou lišit v závislosti na umístění a velikosti opacity. Pokud se například objeví šedý zákal na periferii, člověk po dlouhou dobu si nemusí být vůbec vědom přítomnosti nemoci. Komplexní diagnostika pomůže přesně určit přítomnost patologických změn v čočce. Proto jsou všichni lidé po čtyřiceti letech pravidelně vyšetřováni očním lékařem..

Fakoemulzifikace je považována za nejprogresivnější metodu odstraňování katarakty. Podstatou operace je, že chirurg provede mikroskopický řez a pomocí ultrazvuku nebo laseru rozdrtí zakalenou čočku. Ve výsledku se promění v emulzi a snadno se odstraní. Na místo poškozené čočky je umístěna nitrooční čočka. Moderní implantáty se vyznačují vysokou mírou flexibility, takže se vkládají ve složeném stavu. Dále v kapsli se čočka rozkládá nezávisle a zaujímá požadovanou polohu. V tomto článku budeme hovořit podrobněji o tom, která čočka je lepší pro kataraktu..

obecná informace

První čočky měly vysoký stupeň tuhosti, takže se často neusadily a byly odmítnuty. Takové čočky nemohly změnit svůj tvar, takže chirurgové museli provést velký řez, následovaný šitím.

V současné době se operace výměny čoček zlepšila a čočky se staly pružnějšími do té míry, že je možné je svinout do role. Pro chirurgický zákrok obvykle stačí dvacet až třicet minut. Ve stejný den může pacient jít domů, vstát z postele a jíst jídlo.

Volba nitrooční čočky přímo ovlivňuje náklady na operaci. Materiál, ze kterého je implantát vyroben, je biologicky kompatibilní s přirozenými tkáněmi oka a je naprosto bezpečný. Pomocí speciálních programů a zařízení se parametry čočky vypočítávají pro každého pacienta zvlášť. Toto zohledňuje některé faktory:

  • anatomické rysy;
  • fáze patologického procesu;
  • vlastnosti optického systému;
  • přání pacienta;
  • životní styl, profese, potřeby;
  • finanční příležitosti.

Poslednímu bodu bych se chtěl věnovat podrobněji. Finanční stránka problému má skutečně velký význam. Velké množství široce dostupných implantátů poskytuje dobrou kvalitu vidění do dálky, ale k vidění blízkých objektů budou zapotřebí brýle. Existují však také IOL, které mohou zaměřit pohled na různé vzdálenosti, takže není třeba nosit brýle. Pokud si pacient může dovolit takové drahé potěšení, lékař mu nabídne moderní multifokální čočky..

Velký význam má také druh činnosti, které se člověk věnuje. Například pokud řídí auto, věnuje se houbaření nebo lovu, pak se snadno dostane pomocí implantátu pro vidění na velké vzdálenosti. Pokud je jeho práce spojena s výšivkou, čtením nebo před počítačem, pak je samozřejmě lepší dát přednost čočkám, na které dobře uvidí na krátké vzdálenosti. V takovém případě si vezmou brýle pro vidění na velké vzdálenosti..

Pro fakoemulgaci se často používají produkty od známých zahraničních výrobců. Flexibilní čočky se vyrábějí v USA, Anglii, Německu. Hlavní obtíže při výběru čočky jsou spojeny s obrovskou škálou různých modelů na očním trhu. Liší se nejen podle země a firmy výrobce, mohou mít odlišný materiál, barvu, délku, tloušťku, průměr atd..

Odpověď na otázku, který objektiv je lepší, je nejednoznačná, každý odborník vám o tom řekne. Volba této nebo té čočky je ovlivněna přítomností hyperopie nebo myopie před operací. Nejprve musí pacient podstoupit komplexní vyšetření optického systému a poté odborníci vypočítat parametry nitrooční čočky. Každý typ implantátu má své vlastní výhody a nevýhody. Obecně všechny nitrooční čočky plní funkci čočky a mají podobnou strukturu. Při výběru implantátu je důležité, aby jeho parametry odpovídaly individuálním charakteristikám vizuálního systému pacienta..

V poslední době jsou nejoblíbenější měkké silikonové, akrylové a hydrogelové čočky. Jedná se o high-tech výrobky charakterizované nepřekonatelnou pružností, měkkostí a drobností. Po implantaci se takové čočky dobře zakoření a nedráždí měkké tkáně oka..

Pokud porovnáme indické modely s americkými a anglickými, jejich cena bude o něco nižší. Proto budou mít také nižší kvalitu. Domácí čočky jsou levné, ale nedosáhly širokého uznání, protože nedosahují kvality zahraničních analogů.

Díky své struktuře jsou čočky měkké a tvrdé. Druhá možnost se používá extrémně zřídka, protože její instalace vyžaduje velký řez a šití. V současné době chirurgové upřednostňují měkké čočky, které jsou srolované do oka. Specialista provede řez až do dvou milimetrů. Čočka je implantována s malým nebo žádným zraněním oka.

Kromě toho se rozlišuje mezi fakickými a afakickými implantáty. První možnost se obvykle používá k léčbě mladých lidí s vysokým stupněm krátkozrakosti, tj. Krátkozrakosti. Zvláštností takových čoček je, že jejich vlastní čočky nejsou odstraněny.

Na rozdíl od prvního modelu je pro implantaci afakických zařízení nejprve nutné odstranit poškozenou čočku. Afakické čočky jsou zase rozděleny do čtyř hlavních typů:

  • monofokální,
  • multifokální,
  • torický,
  • vstřícný.

Monofokální jsou schopné poskytnout dobré vidění pouze na jednom ohniskovém bodě, to znamená, že člověk bude mít vysoce kvalitní vidění na dálku nebo na blízko. Tyto implantáty poskytují dobrou ostrost a čistotu, ale jsou mírně omezující. Torické čočky se používají výhradně k boji proti astigmatismu. Přizpůsobivý typ nejen zmírňuje kataraktu, ale také pomáhá vyrovnat se se senilní hyperopií.

Multifokální typ poskytuje dobré vidění na různé vzdálenosti, ale není vhodný pro všechny pacienty. Multifokální IOL jsou produkty nejnovější generace, které se vyznačují vysokou kvalitou a odpovídající cenovou politikou. Mnoho pacientů si po implantaci těchto čoček všimne odlesků a duhových kruhů ze světelných zdrojů. Svatozář se nejčastěji vyskytuje po západu slunce. Multifokální čočky se nedoporučují řidičům nebo lidem s odchlípením sítnice.

Kvalifikovaný lékař by si měl vybrat IOL, který může provádět individuální výpočty a najít model, který je pro vás vhodný. Asférické čočky pomohou při korekci vizuálních anomálií. Poskytují dobré vidění objektů i při špatném osvětlení a pomáhají vyhnout se odrazům. Torické modely vylučují nutnost nosit cylindrické brýle a eliminují astigmatismus. Monoblokové čočky zabraňují riziku opětovného zakalení.

Implantace IOL

Procedura se provádí pomocí lokální anestézie, kterou pacienti dobře snášejí. Lékař bude kapat anestetické kapky nebo injikovat lék do dolního víčka. Procedura obvykle netrvá déle než půl hodiny. Pacienti jsou vzhůru, ale nic necítí.

Pomocí ultrazvuku nebo laseru zakalená přirozená čočka změkne a rozpadne se na malé částice. Poté se emulze odstraní mikroskopickým přístupem v rohovce. Dále se do kapsle, ve které byla nativní čočka umístěna, umístí flexibilní IOL. Rozkládá se uvnitř oka a je bezpečně fixován. Mikro přístup je zabezpečen sám, bez pomoci.

V pooperačním období se mohou objevit komplikace ve formě krvácení, otoku rohovky, sekundárního katarakty. Nejběžnějším důsledkem implantace je glaukom. Správné chování pacientů během rehabilitačního období pomůže snížit riziko vzniku nežádoucích účinků.

Po operaci je zobrazen odpočinek v posteli. Musíte spát alespoň deset hodin denně. Nemůžete ležet na boku operovaného oka. Lepší spát na zádech.

Na nějaký čas se budete muset vzdát sportu. Při mytí by měla být hlava nakloněna dozadu, jako v kadeřnickém salonu, a nikoli dopředu. Pečlivý přístup k vašemu zdraví a dodržování lékařských doporučení vám pomůže plně obnovit zrak bez komplikací.

Recenze

Výměna poškozené čočky za umělou je tedy rychlým a účinným řešením stávajícího problému. Implantáty se vybírají individuálně pro každého pacienta. To bere v úvahu individuální vlastnosti, životní styl a přání pacienta. Finanční možnosti mají velký význam. Nelze jednoznačně říci, který objektiv je nejlepší. Odpověď na tuto otázku závisí na mnoha faktorech. Kvalifikovaný odborník vám v této věci pomůže lépe porozumět..

Recenze oční chirurgie katarakty

Nikolay Baskov zpěvák, lidový umělec Ruské federace

Nejdůležitějším bodem pro každou osobu je, komu svěřit své zdraví! Pokud máte problémy se zrakem, neváhejte kontaktovat Centrum obnovy zraku! Zaručuji vám úspěch, péči a nový pohled na svět! S láskou, váš Nikolay Baskov.

Soso Pavliashvili. Zpěvák, herec.

Když moji blízcí potřebují pomoc, obracím se na Centrum obnovy zraku.

Stas Mikhailov zpěvák, ctěný umělec Ruské federace

Při léčbě onemocnění je nejdůležitější vyhledat lékaře. Specialistům tohoto centra jsou ti, kterým mohu věřit. Centrum, které vytvořili, přináší lidem dobrotu a nádherný pohled. Úspěch ve všem!

  1. Domov
  2. Recenze
  3. Operace odstranění katarakty

Hlavním směrem práce našeho centra je léčba katarakty, zpětná vazba každého pacienta je pro nás cenná. Většina pacientů s kataraktou jsou starší lidé a nepoužívají internet. Proto jsme jejich zpětnou vazbu na operaci katarakty převzali z knihy stížností a návrhů. Ve svých recenzích po operaci fakoeumlifikace a katarakty pacienti poznamenávají, že jejich vidění se zlepšilo než v mládí. Operace katarakty trvá přibližně 4 minuty a může radikálně změnit váš život a vaše blízké.

Leonid Gofman o klinice.

Kontrola odstranění katarakty.

V březnu 2020 mi Dr. K. Alhumidi provedl operaci výměny čočky a korekce krátkozrakosti. Jsem velmi rád, že jsem se dostal k tomuto chirurgovi, operace proběhla bez komplikací, přístup dr. Khaleda byl velmi pozorný a starostlivý, při návštěvě kliniky jsem měl dojem, že jsem jeho blízký přítel. Po operaci přišel Dr. Khaled k primárnímu vyšetření ošetřujícího lékaře, žádné další chirurgy jsem tam neviděl. Dr. Khaled, moc vám děkuji za všechno, vidím bez brýlí.

Mojí matce Pirogové Nadeždě Dmitrievně, narozené v roce 1937 na klinice pro obnovení zraku u sv. Rossolimo 11a (11. patro) podstoupil operaci katarakty v pravém oku 4. 12. 2019 a 17. 12. 2019 v levém oku. Operaci provedl Dr. Konstantin Sergejevič Avetisov. Od první návštěvy až po úplné obnovení vidění se Svetlana Aleksandrovna Shashorina léčila a konzultovala. Ve dnech operace byla poblíž sestra Tkachenko Alena Aleksandrovna.
Moje matka a já vyjadřujeme vděčnost ošetřujícímu lékaři, chirurgovi, zdravotním sestrám a celému personálu za vaši nejvyšší profesionalitu, laskavost, citlivost a pozorný přístup k pacientům. Dáte jim příležitost žít život naplno a dělat to, co milují. Ukloňte se vám, zdraví, štěstí a úspěch ve vašem velmi důležitém oboru!

Vyjadřuji svou hlubokou vděčnost a vyjadřuji hlubokou úctu doktorovi Vvedenskému Andrey Stanislavovičovi, že operaci provedl tak úspěšně, že mi obnovil zrak v obtížném a nevhodném prostředí kvůli vině pacienta. Přeji vám zdraví, štěstí, prosperitu. Hodně štěstí v pracovním i osobním životě. Děkujeme, že jste si ve svém životě vybrali takovou specialitu, která lidem vrátila zrak, to nejcennější, co člověk má.
Kéž vám Bůh dá další úspěšný růst ve vaší práci a dosáhne nejvyššího uznání. Máte zlaté ruce a laskavé srdce. To potvrzují svědectví mnoha, mnoha vašich pacientů, kterým jste obnovili zrak. Děkuji všem vašim dobře koordinovaným týmům, zejména Natalyi Efimovně. V nemocnici díky ošetřující lékařce Valentině Michajlovně a všem pečujícím a zdvořilým sestrám. Děkuji za čistotu a pořádek ve všem. S pozdravem váš pacient, N.M. Belanova 7. prosince 2019.

Stal se zázrak! Vidím bez brýlí (to je se dvěma komplikovanými katarakty, OD -18 a OS -8). Viděl jsem, jak krásný je tento svět. Operoval jsem dvě oči. Autorem tohoto zázraku je velký chirurg, profesionál na vysoké úrovni Andrei Stanislavovich Vvedensky. Šperky, božské ruce Andreje Stanislavoviče znemožnily zdánlivě nemožné.
Jsem vděčný operačnímu týmu Vvedenského. Nejprve anesteziologka Natalya Efimovna Kozhukhova - skvělá lékařka a krásná žena. Sestry, které i ve fázi přípravy na operaci vytvářely atmosféru klidu a dobré vůle. Tým A.S. Vvedensky pracoval harmonicky, pokyny chirurga byly přísně dodržovány. Bylo to pro pacienty „naděje, malého orchestru“ pod vedením Vvedenského. Bravo, Maestro!
Jsem vděčný ošetřovatelce Valentině Mikhailovně Oyové - za její účast na rehabilitaci, profesionalitě, inteligenci; sestry Tatyana Vyacheslavovna, Alena, Negina - za jejich dobrou vůli a trpělivost, stejně jako okouzlující zdravotní sestra Tamara Maryanovna, která se nepřímo, ale také podílela na procesu.
Jsem vděčný anesteziologce Galině Valentinovně Lysenkové, která objevila problém s mým EKG a pomohl mi jej rychle vyřešit.
Vděčný pacient, T.A. Pavelko
5. prosince 2019, místnost číslo 3

Podstoupil jsem operaci pro výměnu čočky zralého šedého zákalu v levém oku lékařem. Operace proběhla úspěšně a jsem velmi vděčný lékaři a ošetřující lékařce Valentině Mikhailovně.
Vážený lékař a Valentina Michajlovna! Přeji vám zdraví po mnoho let! Děkuji sestřičkám vrchní sestře Tatyaně Vyacheslavovně a sestrám Alyoně a Nigině! Krásný pozorný zdravotnický personál. Přeji vám všem zdraví a pohodu.

Vážený pane doktore. díky tobě nyní vnímám realitu kolem mě plněji a hlouběji; Díky vám, operaci, kterou jste na mě provedli, se její proces změnil ze strachu na zábavu. Vážený pane doktore, mám spoustu přátel jak v Rusku, tak v zahraničí. A při setkání s tradiční otázkou „No, jak?“ Vždy odpovím, že lékař je nejlepším oftalmologem v Rusku a dokonce i v zahraničí. Ještě jednou děkujeme za vaši profesionalitu a dovednosti. Rád bych vyjádřil svou hlubokou vděčnost úžasné doktorce Valentině Mikhailovně Oyi. Obdivuji její silný „lékařský“ charakter. Děkuji také své starší sestře Tatyaně Vyacheslavovně, sestrám Alyoně, Nigině, Tamarě a celému ošetřovatelskému týmu desátého patra.
Bůh ti žehnej! 25. 10. 2019 Váš pacient A.S. Dzeednov

Vážení zaměstnanci „Vision Restoration Center“. Z celého srdce bych vám chtěl poděkovat za upřímnou péči a přátelskou atmosféru, kterou vytváříte pro nás, vaše pacienty.
Nezměrná vděčnost všem lékařům Centra a samozřejmě zvláštní vděčnost a obdiv doktorovi. Toto legendární jméno jsem se naučil před více než 15 lety, protože z vůle osudu jsem byl spojen se světem oftalmologie. A nyní, tváří v tvář nutnosti chirurgického ošetření katarakty, snila o tom, že ji bude operovat pouze doktor A. Operace, kterou provedl, byla vynikající, rychlá a zcela bezbolestná, a co je nejdůležitější, oko, které nevidělo ani první linii, bezprostředně po operaci jasně definovalo 7 linií. Doktore, děkuji vám za vaši laskavost, pozornost všem pacientům, vaše zlaté ruce, vaše fantastická profesionalita. Přeji vám mnoho, mnoho let zdravého a šťastného života pro radost vaší rodiny a všech vašich současných i budoucích pacientů. Díky lékařům, jako jste vy, stále věříme v náš lék.

Milý, drahý doktore, děkuji za zázrak, který každý den dáváte lidem! Není tolik slov, abych vám vyjádřil vděčnost za mistrovské provedení operace mými problémovými očima, za váš citlivý a trpělivý přístup k nám, k vašim pacientům. Opravdu chci, abyste byli zdraví a šťastní po mnoho let. Jsem velmi vděčný doktorce Shashorině Svetlaně Aleksandrovna za její citlivý přístup, zdvořilý přístup, za její láskyplný přístup a chci jí říci mnoho laskavých slov. Je velmi! Velmi! Velmi dobrý a laskavý lékař. A také vyjádřit vděčnost celému týmu za laskavý přístup a pozornost.

Vážený Konstantine Sergejeviči Avetisove
Ve Výzkumném ústavu očních chorob,

Dostal jsem se tam z nějakého důvodu!
Objektiv se šedým zákalem
Je čas, abych to vyměnil!

Všechny analýzy jsou pozadu...
A v chirurgii jsem...
Vzrušení, strach, zoufalství
Vezmi mě do zajetí

Provozní oblek
Dej to na mě.
A tak jsem se našel
Pod lampou na stole.

Báječná brigáda
Potkáme vás zde.
A ženské měkké hlavy
Vzrušení ulevilo!

Jak důležité je držet prst
Šeptat: „To je v pořádku!“
A okamžitě přeteče
Mír, dobrota, teplo!

Lékař - Konstantin Sergejevič!
Chirurg - jsou úžasní!
Během operace
Ponoření do práce!

Ostřejší pohyb
Objektiv se odstraní
A pak je implantát nový
Obratně zasune do oka.

Díky za dovednost!
Vaše klenotnická práce
Dává nemocnou naději
Znovu vraťte zrak!

Přeji ti perfektní
Nestůj na místě
A zkušenost tvého Otce
Hoden adoptovat!

Posílám zdraví oběma,
Na zdraví, hodně štěstí!
Ve vědě to zvládnete
Vyřešte více úkolů.

Od 24. července do 29. července jsem byl léčen v nemocnici s diagnózou OD pseudophakia, dislokací OS IOL, nezralým šedým zákalem. Doktor lékařských věd byl operován. Om Yu.N. a Ph.D. DV Petrachkov Poté, co byl měsíc propuštěn, podstoupil pozorování a ošetření v 11. patře u lékařů Y. N., Ekaterina Vasilievna, Tatyana Vasilievna. Léčba probíhá. Chci poznamenat, že po celou dobu léčby se ke mně (a ostatním pacientům) choval veškerý personál zdvořilým profesionálem. Za což jim mnohokrát děkujeme.

Mnohokrát děkuji Dr. Konstantinovi Sergejeviči Avetisovovi za včasnou operaci odstranění katarakty z obou očí. Nastal čas udělat pravé oko, ale doktor viděl, že levé nemůže být ponecháno bez operace, protože katarakta je na cestě a zanedbaná bude vyžadovat úsilí a jsou možné komplikace. Souhlasil jsem a po týdnu a půl udělali druhé oko. Vidím jasně, čtu bez brýlí, na obrazovce vidím všechny nedokonalosti na tvářích hollywoodských hvězd i našich. Řekl to mladý, pozorný, profesionální chirurg, s lehkými rukama a všichni jeho pacienti. Kéž mu Bůh dá zdraví a hodně štěstí ve všem! Svetlana, červen 2019 Operováno ve Výzkumném ústavu Velké Británie v Rossolimu v červnu 2019 a v Centru pro obnovu zraku.
Zdroj: prodoctorov.ru

dík
Mnohokrát děkuji chirurgovi, profesorovi, za pevné a obratné ruce, za nejvyšší profesionalitu při provádění nejsložitějších operací a vrací lidem radost z jasného vizuálního vnímání okolního světa.
Hluboký úklon před lékaři Fatimou Batrbekovnou Dudieva a Valentinou Mikhailovnou Oyou, jejichž znalosti, pozornost a péče uzdravují oči i duši.
Nemohu si nevšimnout vynikající organizace léčebného procesu na klinice, vysoce výkonné disciplíny celého personálu, která se přirozeně vyvíjí v upřímnou péči o pacienty.

S úctou vaše, trpělivá (již nemocná) Yu.A. Smolyaninov

P.S. Zvláštní poděkování (Bohem, upřímně, bez stínu ironie a sarkasmu) dr. Valentině Michajlovně Oyi za obratně provedenou lékařskou modřinu pod očima, která zázračně rozjasnila první dny unaveného pooperačního období a dramaticky zkrátila proces hojení operovaného oka.

Chci z celého srdce poděkovat Dr. YUSEFOVI za operaci, kterou jsem provedl..
A lékař TY je od Boha. Hodně štěstí a zdraví.

Vynikající chirurg N.Yu. v únoru 2019 mi provedl operaci katarakty. Velmi jsem se této operace bál. Ale operace byla provedena tak mistrovsky, že mé obavy byly marné. Výsledek je vynikající. Zrak se dramaticky zlepšil. Děkuji úžasnému doktorovi! Elena Petrovna.
Zdroj: prodoctorov.ru

Ze srdce děkuji lékaři za jeho profesionalitu, laskavý a pozorný přístup k pacientům. Pro každého najde laskavá slova na podporu pacienta, vštípí naději a klid. Nízko se ukloň. Mnohokrát děkujeme zaměstnancům 10. patra nemocnice Centra pro obnovení zraku za jejich péči, citlivý přístup, pozornost. Jakékoli přání nebo požadavek je splněn okamžitě. Ještě jednou děkuji.

Srdečně děkuji a hluboce se klaním doktorovi v N. za jeho zlaté ruce a nejvyšší profesionalitu. Jeho talentem je chirurg od Boha a nejvyšší profesionalita vychází z jeho pracovitosti a velké lásky k zvolené profesi. Má velmi laskavé srdce a nejvyšší soucit s našimi pacienty bez ohledu na náš věk. Každému, kdo za ním přijde s nadějí na uzdravení, vzbuzuje důvěru, že vše bude v pořádku! A my tomu věříme!
Děkujeme za jeho schopnost shromáždit takové úžasné lékaře a zaměstnance kolem nás. Každý je velmi pozorný a přátelský. V nemocnici mě vedla dr. Irina Viktorovna Aladinskaya - velmi vysoce kvalifikovaná, pozorná, citlivá, srdečná. Přeji vám, doktore, vaší rodině, příbuzným a přátelům zdraví, štěstí a prosperitu! A Centrum pro další úspěch. Sokolíková A.M., Ph.D. univerzitní lektor, veterán práce.

Drahý profesore ! Jste pro nás „světlem“, které zahřívá a osvětluje naši cestu a zlepšuje náš život. Moc děkuji za vaše zlaté ruce, profesionalitu, trpělivost a korektnost. Přeji vám úspěch ve všech vašich snahách. Zdraví, hodně štěstí a mnoho let života, abyste mohli dělat dobro. Štěstí vám! Díky Valentině Michajlovně, terapeutce, která nám pomohla. S úctou, L.F.Korostniku.

Vyjadřuji hlubokou vděčnost kouzelníkovi a kouzelnickému chirurgovi, MD. od Naimu, stejně jako celého týmu kliniky za jejich profesionalitu, citlivost, pozornost a péči o pacienty. Zlaté ruce doktora přinášejí lidem štěstí a radost, když vidí svět kolem sebe. Přeji vám zdraví, rodinnou pohodu, štěstí a úspěch ve vaší obtížné a ušlechtilé věci..
S pozdravem V.N. Gorbatovskij.